-gir 4 porsjonsglass
1 beger vaniljekesam
3 plater gelatin
1 vaniljestang
2,5 dl melk
4 ss sukker
Bringebær -og jordbærsaus:
100 g jordbær
100 g bringebær
2,5 ss sitronsaft
4 ss melis
Jordbær til pynt (kan sløyfes)
Legg gelatinplatene i kaldt vann, og la dem ligge i minst fem minutter. Imens deles vaniljestangen på langs, frøene skrapes ut og både vaniljestang og frø legges i ei gryte. Tøm melk over og kok opp. Ta ut vaniljestanga og tilsett gelatinplatene. Kjøl blandingen noe ned før vaniljekesamen røres inn. Hell det hele over i fire skåler som settes i kjøleskap til panna cottaen stivner. Bland jordbær, bringebær, sitronsaft og melis med en kjøkkenmaskin eller stavmikser. Ønsker man en helt glatt saus må steinene siles ut. Fordel sausen over skålene med panna cotta og pynt med noen jordbærskiver.
Kanskje er det noen nyttårsforsetter der ute om en sunn start på 2014? Da kan jeg anbefale denne oppskrifta! Panna cotta med vaniljekesam og redusert sukkermengde gir en mye sunnere variant en orginalen. Ikke alle desserter blir særlig gode etter denslag «sunnhetsgrep». For panna cottaen mener jeg derimot at man står igjen med en veldig god dessert. Håper det smaker!
Legg igjen en kommentar