• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Blings med pesto, krydrede tomater og ost

14. mars 2018 By Mia Skriv en kommentar

Blings med pesto krydrede tomater og ost

Blings med pesto krydrede tomater og ost toppet med spirer

Det er ikke så vanskelig å lage en knallgod blings. Så lenge man benytter noen gode råvarer kan det gjøres ganske enkelt. Derfor pleier jeg å kjøpe gode tomater og en ekstra god ost når jeg skal lage denne blingsen. Finner du tomater med litt forskjellig farge og topper med ferske spirer blir blingsen også ekstra lekker.

Blings med pesto krydrede tomater og ost

Oppskrift på blings med pesto, krydrede tomater og ost

Blings med pesto, krydrede tomater og ost er lett å lage og er absolutt noe du kan servere til et lunsjbesøk. Ønsker du å minimere tidsforbruken kan du kjøpe en ferdig pesto på butikken. Men har du tid vil jeg absolutt anbefale deg å lage den selv – det blir rett og slett mye bedre!

Ingredienser:

-gir 4 blingser

12 skiver ost
4 skiver godt brød
50 g spirer

Tomater:
16 cherrytomater eller andre gode småtomater
2 ss olivenolje
0,25 ts pepper
0,5 ss maldonsalt

Pesto:
0,5 potte basilikum
2 ss pinjekjerner
1 båter hvitløk
25 g revet parmesan
0,5 dl olivenolje
1 ss sitronsaft
0,25 ts salt
0,25 ts pepper

TIPS! Enkelte olivenoljer er veldig kraftige på smak. Vær oppmerksom på at dette også gir en kraftig smak på pestoen.

Fremgangsmåte:

  1. Tørrist pinjekjerner på høy varme i ei panne til de får litt farge.
  2. Miks basilikum, pinjekjerner, hvitløk, parmesan og sitronsaft i en kjøkkenmaskin eller med stavmikser. Ha i olivenolje og smak til med salt og pepper.
  3. Skjær tomater i to, bland inn olivenolje,  pepper og maldonsalt.
  4. Bre pesto over skivene, ha over tomater og ost. Pynt med spirer.

Blings med pesto krydrede tomater og ost

Filed Under: Annen lunsj, Lunsj, Mellommåltid, Oppskrifter, Smått og tilbehør Tagged With: Vegetar

Forrige post: « Alle mine morsomme oppskrifter
Neste post: Appelsin- og gulrotjuice med ingefær »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat