Det er ikke så vanskelig å lage en knallgod blings. Så lenge man benytter noen gode råvarer kan det gjøres ganske enkelt. Derfor pleier jeg å kjøpe gode tomater og en ekstra god ost når jeg skal lage denne blingsen. Finner du tomater med litt forskjellig farge og topper med ferske spirer blir blingsen også ekstra lekker.
Oppskrift på blings med pesto, krydrede tomater og ost
Blings med pesto, krydrede tomater og ost er lett å lage og er absolutt noe du kan servere til et lunsjbesøk. Ønsker du å minimere tidsforbruken kan du kjøpe en ferdig pesto på butikken. Men har du tid vil jeg absolutt anbefale deg å lage den selv – det blir rett og slett mye bedre!
Ingredienser:
-gir 4 blingser
12 skiver ost
4 skiver godt brød
50 g spirer
Tomater:
16 cherrytomater eller andre gode småtomater
2 ss olivenolje
0,25 ts pepper
0,5 ss maldonsalt
Pesto:
0,5 potte basilikum
2 ss pinjekjerner
1 båter hvitløk
25 g revet parmesan
0,5 dl olivenolje
1 ss sitronsaft
0,25 ts salt
0,25 ts pepper
TIPS! Enkelte olivenoljer er veldig kraftige på smak. Vær oppmerksom på at dette også gir en kraftig smak på pestoen.
Fremgangsmåte:
- Tørrist pinjekjerner på høy varme i ei panne til de får litt farge.
- Miks basilikum, pinjekjerner, hvitløk, parmesan og sitronsaft i en kjøkkenmaskin eller med stavmikser. Ha i olivenolje og smak til med salt og pepper.
- Skjær tomater i to, bland inn olivenolje, pepper og maldonsalt.
- Bre pesto over skivene, ha over tomater og ost. Pynt med spirer.
Legg igjen en kommentar