
Bringebær- og bananis med kokos
Når det er sol, sommer og varmt utendørs har jeg konstant lyst på en deilig og nedkjølende is. Isen i frysedisken på butikken er riktignok stort sett veldig god, men det skader jo ikke å ha et litt sunnere alternativ når iskonsumet blir høyt. Jeg har tidligere fryst ned yohurt, sjokolademelk, smoothies og juice, og denne isen er mitt seneste påfunn for å lage litt sunnere is. Konsistensen minner nok mer om sorbet enn kremet is, og smaken er det etter min mening ingenting å utsette på. Nyt sommeren mens den er her, dere!
Oppskrift på bringebær- og bananis med kokos
Bringebær- og bananis med kokos er sorbetaktig i konsistensen og søt og syrlig på smak.
Ingredienser:
-gir omtrent 4 dl is
3 bananer
100 g bringebær
3 ss melis
1 ts ekte vaniljesukker
2 dl kokosmelk
TIPS! Denne isen kan også lages uten tilsatt sukker. Hopper du over melis og vaniljesukker blir isen hakket mer syrlig på smak, men den er fremdeles veldig god.
Fremgangsmåte
- Bland bananer, bringebær, kokosmelk, melis og vaniljesukker godt med en blender eller stavmikser.
- Frys ned og rør om i isen en gang i ny og ne mens den fryser.
- Pynt gjerne med noen kokosflak eller litt kokosmasse før servering.
Legg igjen en kommentar