
Pynt gjerne med grovhakkede pistasjkjerner eller lignende før servering
Oppskrift på brownies med pistasjkrem
Brownies med pistasjkrem er rett og slett en herlig kombinasjon som faller i smak hos de aller fleste. Ønsker du å variere denne oppskrifta litt, kan du bytte ut pistasj med andre typer nøtter.
Ingredienser:
-gir en liten langpanne
Brownies:
250 g smør
100 g kokesjokolade
4 egg
250 g sukker
150 g hvetemel
3 ss kakao
2 ts ekte vaniljesukker
Pistasjkrem:
60 g pistasjkjerner, usaltede
50 g smør
100 g melis
100 g kremost naturell
2 ts sitronsaft
0,25 ts salt
2 dl kremfløte
Fremgangsmåte:
- Smelt smør og sjokolade og la det avkjøles noe.
- Visp egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis og sikt forsiktig inn mel og kakao og tilsett bandinga av smør og sjokolade i en tynn stråle mens du rører forsiktig om.
- Tøm brownie-røra over i en liten langpanne. Stek lavt i ovnen på over- og undervarme, 175 °C i omtrent 20-25 minutter.
- Miks pistasjkjerner, smør, melis, kremost, sitronsaft og salt gsammen til en seig masse i en kjøkkenmaskin.
- Visp krem av kremfløte og vend inn pistasjmassen.
- Del avkjølt brownie i ruter og topp hver rute med pistasjkrem. Strø gjerne litt grovhakkede pistasjkjerner eller annen pynt over.
Jeg er av den formening at kombinasjonen nøtter og sjokolade sjelden slår feil. Ideen til oppskrifta på brownies med pistasjkrem fikk jeg for relativt lang tid tilbake, men det har blitt noen runder med uttesting av pistasjkremen før jeg ble fornøyd. Men nå er endelig oppskrifta klar, og jeg anbefaler deg å gi den et forsøk!
Legg igjen en kommentar