-gir en liten langpanne
250 g smør
100 g kokesjokolade
4 egg
250 g sukker
150 g hvetemel
3 ss kakao
2 ts ekte vaniljesukker
80 g pistasjnøtter uten salt
- Smelt smør og sjokolade og la det avkjøles noe.
- Visp egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis og sikt forsiktig inn mel og kakao og tilsett bandinga av smør og sjokolade i en tynn stråle mens du rører forsiktig om. Vend deretter inn pistasjnøtter.
- Tøm brownie-røra over i en liten langpanne. Stek lavt i ovnen på over- og undervarme, 175 °C i omtrent 25 minutter.
Brownies er en av mine store favoritter når jeg skal lage noe godt og har det travelt på en gang. Ingen heving eller omstendelige prosesser inngår – brownies er lagd i en fei og den slår sjelden feil hos noen. Som regel putter jeg i noen ekstra godsaker som smilsjokolade, marshmallows eller pistasj. Mine andre oppskrifter på brownies finner du her.
Kombinasjonen nøtter og sjokolade er en av mine storfavoritter innen sjangeren sjokoladeplater, og det var kanskje ikke overraskelse at jeg skulle falle for brownies med pistasj. Ønsker du andre nøtter enn pistasj finnes det flere gode alternativer. Jeg anbefale grovhakkede valnøtter, peanøtter, hasselnøtter eller pecannøtter.
Legg igjen en kommentar