-gir 6 pølser
125 g siktet hvetemel
100 g sammalt hvete, fin
0,25 ts salt
1,5 dl lettmelk
2 ss olivenolje
0,5 ss honning
12, 5 g gjær
6 grillpølser
- Bland lunken melk med olivenolje og rør ut honning. Rør inn gjær når blandingen er fingervarm. Tilsett sammalt hvete og salt, spe på med siktet hvete til deigen er passe fast og elt godt.
- La deigen heve til dobbel størrelse.
- Kjevle deigen ut i et avlangt stykke, 3-5 mm tykk. Skjær deigen lange, tynne remser.
- Lag snitt til armer og bein i pølsa.
- Surr deigene rundt de forskjellige delene av pølsa t (bein, kropp, armer og hode).
- Stek pølsene på 200 °C i omtrent 20 minutter.
Jeg er egentlig hakket for gammel til å ha noen tradisjon når det kommer til halloween. Julebukk var mer min greie. Men leken har jeg alltid vært og derfor må jeg jo selvfølgelig benytte enhver sjanse til å leke med maten. Og mumiepølsene passer bra til en skremmende anledning!
Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med Helios
Iril
en deilig matrett for halloween fest,spesielt for barn.