Oppskrift på kjøleskapsgrøt med pære og cottage cheese
Kjøleskapsgrøt med pære og cottage cheese kan lages klar kvelden i forveien og nytes til frokost eller lunsj påfølgende dag.
Ingredienser:
-gir 2 frokostporsjoner
2 dl lettkoktehavregryn
125 g cottage cheeese
2 dl melk
1 ss lønnesirup
0,25 ts kardemomme
1 pære
Tips! Kjøleskapsgrøten smaker også godt med granskuddsirup eller tyntflytende honning som søtning.
Fremgangsmåte:
- Bland det hele sammen.
- La grøten stå i minst noen timer i kjøleskap, og gjerne natten over.
Jeg har det med å gå hardt til verks når jeg først bestemmer meg for noe. Og denne gangen har prosjektet vært utforsking av kjøleskapsgrøt. Tidligere i høst hadde jeg omtrent en måned med kjøleskapsgrøt til lunsj hver eneste dag på jobb. Og det er faktisk mulig å variere kjøleskapsgrøt hakket mer enn man skulle tro, så jeg kom meg gjennom måneden uten å bli lei. Et delmål for testen var å lage en kjøleskapsgrøt uten yoghurt. Jeg fikk nemlig et tips av en kollega at han, og trorlig flere med ham, syntes konseptet var bra, men helst skulle hatt en variant uten yoghurt. Dermed ble det kjøleskapsgrøt med pære og cottage cheese til lunsj dagen etter. Og den yoghurtfrie varianten ble faktisk min favoritt fra testperioden. Ønsker du en melkefri kjøleskapsgrøt, finner du en variant med granateple og kokosmelk her.
Legg igjen en kommentar