• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Brownies med stout, kremosttopping og salt karamellsaus

18. desember 2016 By Mia 5 kommentarer

Brownies med stout, kremosttopping og salt karamellsaus

Det skal ikke så mye til for å gjøre en helt vanlig brownie litt ekstra spennende. Både kremosttopping og kan lages klar mens brownien stekes. Og kombinasjonen av søtt, syrlig og salt på en gang er rett og slett vanskelig å motstå.

Oppskrift på brownies med stout, kremosttopping og salt karamellsaus

Ingredienser:

-gir ei lita langpanne

4 egg
300 g sukker
1 ts ekte vaniljesukker
200 g smør
100 g kokesjokolade
250 g siktet hvetemel
3 ss kakao
0,5 ts salt
2 dl stout

Kremosttopping:
300 g kremost naturell
60 g smør
60 g melis

Salt karamellsaus:
120 g sukker
1 dl kremfløte
50 g smør
0,5 ts salt

Fremgangsmåte:

  1. Smelt smør og sjokolade og la det avkjøles noe. Rør inn temperert stout.
  2. Visp egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis og sikt forsiktig inn mel og kakao og tilsett bandinga av smør, sjokolade og stout i en tynn stråle mens du rører forsiktig om.
  3. Tøm brownie-røra over i ei lita langpanne (bakepapirkledd eller smurt). Stek lavt i ovnen på over- og undervarme, 175 °C i omtrent 20-25 minutter.
  4. Bland sammen temperert kremost og smør til kremosttoppinga og rør inn melis.
  5. Smelt sukker på middels til sterk varme i ei gryte til salt karamellsaus. Ikke rør om før sukkeret smelter og begynner å bli brunt, da har det lett for å svi seg. Varm opp til sukkeret har blitt til flytende og brun karamellsaus. Rør inn temperert fløte litt etter litt. Ha så i smøret klattvis. Kok opp og la det småkoke til karamellsausen tykner noe.
  6. Skjær avkjølt brownie i ruter og topp med kremosttopping. Server med salt karamellsaus.

Brownies med stout, kremosttopping og salt karamellsaus

Brownies med stout, kremosttopping og salt karamellsaus

Filed Under: Bakst, Oppskrifter, Små og store kaker Tagged With: Kake

Forrige post: « Julekrydret rødkål
Neste post: Sjokoladekonfekt med salt karamell »

Reader Interactions

Kommentarer

  1. Kari

    27. januar 2017 ved 18:57

    Hvor lang tid i forveien kan alt lages? Det høres og ser bare SÅ godt ut!! Men kan jo ikke lage alt dette LIKE FØR det skal serveres…. Skjønner jeg må «dandere» det like før da..

    Svar
    • Mia

      27. januar 2017 ved 19:16

      Karamellsausen holder seg flere dager om den står kjølig i lufttett beholder. Brownien kan du helt fint lage dagen i forveien. Kremen kan også lages dagen i forveien, men jeg synes det er aller best om den er dagsfersk 😉

      Svar
      • Kari

        27. januar 2017 ved 20:06

        Strålende! Da satser jeg på denne! Du skal få respons etter at den er inntatt!! 🙂

        Svar
        • Kari

          30. januar 2017 ved 08:18

          Et spørsmål til: Er denne oppskriften nok til 10 personer?

          Svar
          • Mia

            30. januar 2017 ved 20:26

            Ja, det bør den være. Den er ganske mektig, så jeg tror ikke folk orker så veldig mange biter 🙂

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat