-gir snacks til 4
Pizzabunn:
6-7 dl hvetemel
2,5 dl vann
1/2 pk gjær
1/2 ts salt
1/2 ts sukker
4 ss olje
Topping:
0,5 boks grovhakka tomat (200 g)
0,5 løk
1 fedd hvitløk
1 ts sukker
0,5 ts salt
70 g revet ost
Dipp:
0,5 dl rømme
0,5 dl matyoghurt
1 fedd hvitløk
0,5 ts salt
Rør ut gjær i vann og bland sukker, salt og mel. Rør gjærblandinga inn med de tørre ingrediensene og elt til deigen er jevn og glatt. La den heve til dobbelt størrelse. Elt deigen lett, trill mindre kuler av deigen (jeg lagde omtrent 25 kuler) og fordel kulene i ei sirkulær kakeform. Klem kulene lett flate og la deigen etterheve i omtrent 15 minutter på et lunt sted. Imens finhakkes løk og hvitløk og freses blankt i litt smør i ei stekepanne. Tøm over grovhakka tomat og tilsett salt og sukker. Rør godt om og la det hele småputre i noen minutter. Fordel toppingen over deigen og dekk til med ost. Stek brytepizzaen på over- og undervarme, 225 °C, i 20-25 minutter.
Som så mange ganger før har jeg latt meg inspirere av et bilde jeg fant på det store internettet. Bilde viste et brytebrød lagd av mange små kuler. Det hele var toppa med krydder og ost. Ettersom jeg allerede har prøvd meg på eksperimentell pizza-baking var det vel ikke noe i veien for å utvide repertoaret litt? Som for min kjære flettepizza er det vel kanskje ingen ny og revolusjonerende smak på denne brytepizzaen, men jeg synes det er morsomt å teste ut nye former og fasonger på ting. Og denne passer perfekt som snacks til helgeunderholdningen på TV!
Legg igjen en kommentar