• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Brytepizza med hvitløksdipp

15. januar 2015 By Mia Skriv en kommentar

Brytepizza med hvitløksdipp
-gir snacks til 4

Pizzabunn:
6-7 dl hvetemel
2,5 dl vann
1/2 pk gjær
1/2 ts salt
1/2 ts sukker
4 ss olje

Topping:
0,5 boks grovhakka tomat (200 g)
0,5 løk
1 fedd hvitløk
1 ts sukker
0,5 ts salt
70 g revet ost

Dipp:
0,5 dl rømme
0,5 dl matyoghurt
1 fedd hvitløk
0,5 ts salt

Rør ut gjær i vann og bland sukker, salt og mel. Rør gjærblandinga inn med de tørre ingrediensene og elt til deigen er jevn og glatt. La den heve til dobbelt størrelse. Elt deigen lett, trill mindre kuler av deigen (jeg lagde omtrent 25 kuler) og fordel kulene i ei sirkulær kakeform. Klem kulene lett flate og la deigen etterheve i omtrent 15 minutter på et lunt sted. Imens finhakkes løk og hvitløk og freses blankt i litt smør i ei stekepanne. Tøm over grovhakka tomat og tilsett salt og sukker. Rør godt om og la det hele småputre i noen minutter.  Fordel toppingen over deigen og dekk til med ost. Stek brytepizzaen på over- og undervarme, 225 °C, i 20-25 minutter.

Brytepizza med hvitløksdipp

Som så mange ganger før har jeg latt meg inspirere av et bilde jeg fant på det store internettet. Bilde viste et brytebrød lagd av mange små kuler. Det hele var toppa med krydder og ost. Ettersom jeg allerede har prøvd meg på eksperimentell pizza-baking var det vel ikke noe i veien for å utvide repertoaret litt? Som for min kjære flettepizza er det vel kanskje ingen ny og revolusjonerende smak på denne brytepizzaen, men jeg synes det er morsomt å teste ut nye former og fasonger på ting. Og denne passer perfekt som snacks til helgeunderholdningen på TV!

 

Brytepizza med hvitløksdipp

Filed Under: Mellommåltid, Oppskrifter, Smårett, Smått og tilbehør Tagged With: kosemat, Pizza

Forrige post: « Kjøleskapsgrøt med peanøtter og banan
Neste post: Frisk quinoasalat med halloumi »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat