Oppskrift på frisk quinoasalat med halloumi
Denne quinoasalaten er frisk og god på smak og quinoa og halloumi bidrar til at den også er relativt mettende.
Ingredienser:
– gir 4 lunsj-porsjoner
1 dl hvit quinoa
1 granateple
1 mango
250 g halloumiost
130 g baby leaf (salatblanding)
2 ss honning
1 ss saft fra lime
4 ss olivenolje
Pepper
TIPS! Ønsker du å servere quinoasalat med halloumi som forrett kan du halvere porsjonene.
Fremgangsmåte:
- Tilbered quinoa som anvist på pakken og la den avkjøles.
- Bland sammen dressing av honning og olivenolje og smak til med lime og pepper. Rens granateplet, vask baby leaf, skrell mangoen og skjær mangoen i mindre biter.
- Skjær halloumiosten i skiver og stek disse på hver side på middels varme i panna.
- Bland sammen quinoa, granateple, mango og baby leaf, topp det hele med skiver av halloumiost og hell dressing over.
Jeg synes det er veldig morsomt å teste ut mat fra andre deler av verden. Med unntak av matinspirasjon fra europeiske land, er det nok asiatisk mat som har fått størst fokus på mitt kjøkken. Det er ingen tvil om at asiatisk mat kommer til å være en stor inspirasjon for meg i fremtiden også, men jeg skal forsøke å titte litt i andre retninger også. Både halloumiost og quinoa er relativt nye i det norske kjøkken, men må vel sies å være veldig populære nykommere. Halloumiost har sin opprinnelse fra Kypros, mens quinoa skal ha blitt brukt i Andes-områdene allerede på inkaenes tid. Begge har mange bruksområder og passer godt sammen i denne enkle og smakfulle salaten. Håper quinoasalat med halloumi faller i smak hos deg også!
Dette innlegget er utarbeidet i samarbeid med Helios
Legg igjen en kommentar