• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Glutenfrie vafler med havre og søtpotet

21. januar 2015 By Mia Skriv en kommentar

 Glutenfrie vafler med havre og søtpotet

Oppskrift på glutenfrie vafler med havre og søtpotet

Glutenfrie vafler med havre og søtpotet kan serveres som frokost og lunsj, eller som dessert dersom de serveres med litt søtt tilbehør.

Ingredienser

-gir 6 vafler

200 g søtpotet
120 g havregryn
3 dl melk
1 egg
0,5 ts bakepulver
15 g smør

TIPS! Glutenfrie vafler er litt vanskeligere å steke enn enn vanlige vafler. Deler av havregrynet kan byttes ut med hvetemel og vaflene blir lettere å steke.

Fremgangsmåte

  1. Skrell søtpotet, skjær den i mindre biter og kok den til den er mør (omtrent 15 minutter). Tøm av vannet og kjøl den noe ned.
  2. Bland alle ingrediensene sammen og miks godt med en stavmikser.
  3. La vaffeljernet varmes godt opp og smør med rikelig med smør. Bre røra over jernet og la vaflene stekes godt (omtrent 2 minutter på middels til sterk varme) før du tar en titt. Ettersom vaflene ikke inneholder hvetemel har de lett for å dele seg om du åpner vaffeljernet mens de fremdeles rå i midten.
  4. Server vaflene med ønsket tilbehør.

Glutenfrie vafler med havre og søtpotet

Havre er i utgangspunktet glutenfritt. Grunnen til at du får kjøpt «glutenfritt havregryn» er at mindre mengder hvete kan snike seg inn med havren som følge av bruk av samme maskiner til høsting og produksjon. De små mengdene hvete i havren er ikke merkbart for de fleste, men for cøliakere kan selv disse små mengdene være merkbare, og det kan være vel verdt å lete seg fram til den varianten som er merka «glutenfri» i butikkhyllene.

Glutenfrie vafler med havre og søtpotet

Filed Under: Annen dessert, Annen lunsj, Bakst, Dessert, Lunsj, Mellommåltid, Oppskrifter, Smått og tilbehør Tagged With: Påske, Smått og tilbehør

Forrige post: « Frisk quinoasalat med halloumi
Neste post: Grønn curry med svinekjøtt »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Verdens beste eplekake
Deilige og enkle rabarbramuffins
Cookies i vaffeljernet
Bananbrød med rabarbra

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2023 Mias Mat