Oppskrift på glutenfrie vafler med havre og søtpotet
Glutenfrie vafler med havre og søtpotet kan serveres som frokost og lunsj, eller som dessert dersom de serveres med litt søtt tilbehør.
Ingredienser
-gir 6 vafler
200 g søtpotet
120 g havregryn
3 dl melk
1 egg
0,5 ts bakepulver
15 g smør
TIPS! Glutenfrie vafler er litt vanskeligere å steke enn enn vanlige vafler. Deler av havregrynet kan byttes ut med hvetemel og vaflene blir lettere å steke.
Fremgangsmåte
- Skrell søtpotet, skjær den i mindre biter og kok den til den er mør (omtrent 15 minutter). Tøm av vannet og kjøl den noe ned.
- Bland alle ingrediensene sammen og miks godt med en stavmikser.
- La vaffeljernet varmes godt opp og smør med rikelig med smør. Bre røra over jernet og la vaflene stekes godt (omtrent 2 minutter på middels til sterk varme) før du tar en titt. Ettersom vaflene ikke inneholder hvetemel har de lett for å dele seg om du åpner vaffeljernet mens de fremdeles rå i midten.
- Server vaflene med ønsket tilbehør.
Havre er i utgangspunktet glutenfritt. Grunnen til at du får kjøpt «glutenfritt havregryn» er at mindre mengder hvete kan snike seg inn med havren som følge av bruk av samme maskiner til høsting og produksjon. De små mengdene hvete i havren er ikke merkbart for de fleste, men for cøliakere kan selv disse små mengdene være merkbare, og det kan være vel verdt å lete seg fram til den varianten som er merka «glutenfri» i butikkhyllene.
Legg igjen en kommentar