Oppskrift på chili med sorte bønner, søtpotet og avokado
Chili med sorte bønner, søtpotet og avokado er noe tidkrevende å lage, og ser stusselig ut underveis, men derfra går det bare oppover!
Ingredienser
-gir 4 porsjoner
Chili:
250 g tørre svarte bønner
1 stor søtpotet
2 gule løk
2 fedd hvitløk
0,5 ss spisskummen
0,5 ts røkt paprikapulver
0,25 ts cayennepepper
0,5 lime
1 stjerneanis
1 boks grovhakket tomat
4 dl vann
1 rød chili
30 g mørk sjokolade
1 ts salt
1 håndfull koriander
Tilbehør:
100 g nachochips
1 avokado
120 g gulost
1 dl rømme
Fremgangsmåte
- Legg bønner i bløt over natten.
- Finhakk løk, hvitløk og chili og hakk søtpotet i terninger. Stek det hele i litt olje i ei tykkbundet gryte.
- Mos stjerneanis godt med en morter og tilsett spisskummen, paprikapulver, cayennepepper og knust stjerneanis i gryta.
- Hell over grovhakkede tomater, vann og avrente bønner.
- La det hele småkoke i omlag 1 time.
- Rør inn sjokolade og smak til med lime og salt.
- Topp chilien med ost, biter av avokado og koriander og server chili med rømme, gulost og nachochips.
Chili med sorte bønner, søtpotet og avokado ser nok ikke ut som tidenes gourmetmåltid og den tar ganske lang tid å lage. Men så er nok også disse to tingene det eneste negative jeg har å si om denne chilien. Den blir utrolig god og den kan spises som en hovedrett eller spille en viktig rolle i andre herlige retter. Får du litt chili til overs, kan jeg absolutt anbefale deg å bruke det i enchiladas eller med andre godsaker i en wrap. Uansett bruk, den ser absolutt best ut gjemt bak litt avokado eller koriander!
Legg igjen en kommentar