• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Enkel falafel i pitabrød med tzatziki

24. april 2016 By Mia Skriv en kommentar

Enkel falafel i pitabrød med tzatziki

Enkel falafel i pitabrød med tzatziki kan serveres med dine favorittgrønnsaker.

Oppskrift på enkel falafel i pitabrød med tzatziki

Enkel falafel i pitabrød med tzatziki er en smakfull middag som er lagd i en fei. Falaflene kan også fryses ned for så å benyttes på ekstra travle dager.

Ingredienser

-gir 2 porsjoner

Falafler:
240 g bløtlagte og avrente kikerter
3 sjalottløk
2 fedd hvitløk
1 egg
2 ss hvetemel
2 ss havregryn
0,25 ts grønnsakssalt
1 ts spisskummen
3 ss rapsolje

Tilbehør:
18 cherrytomater
40 g blandet salat
6 pitabrød
3 dl tzatziki

Tips! Ønsker du å lage tzatzikien selv finner du oppskrift her.

Fremgangsmåte

  1. Grovhakk sjalottløk og hvitløk og visp sammen egg.
  2. Bland sammen avrente kikerter med alle ingrediensene til falafler og miks godt med en stavmikser.
  3. Form små, runde kaker og stek dem godt på middels til sterk varme i ei stekepanne.
  4. Server falafler med salat, tomater og tzatziki i pitabrød.

Enkel falafel i pitabrød med tzatziki

Falafel i pitabrød er en av mine favoritter innen sjangeren «hurtigmat». Etter jeg startet denne matbloggen har det ikke blitt mye hurtigmat. Som regel fyller jeg opp middagsplanen med nye retter som skal testes ut eller gamle retter som skal fotograferes. Det er riktignok ikke mye hurtigmat jeg savner, men akkurat når det kom til falafel tok savnet overhånd. Og mine hjemmelagde falafler har faktisk også blitt en form for hurtigmat. De kan fryses ned og er lette å pakke med seg om man ønsker å ha med seg noe godt å bite i når man er på farta!

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med Helios.

Filed Under: Middag, Oppskrifter, Vegetar Tagged With: Barnevennlig, kosemat, Rask middag, Vegetar

Forrige post: « Hjemmelaget daimis
Neste post: Ukemeny for ungdommene »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat