
Hjemmelaget daimis toppet med grovhakkede daimbiter.
Oppskrift på hjemmelaget daimis
Hjemmelaget daimis er veldig lett å lage, den blir knasende god og det trengs ikke mer enn fire ingredienser for å lage isen.
Ingredienser
-gir ca. 7 dl iskrem
3 dl kremfløte
3 eggeplommer
100 g sukker
100 g daim
TIPS! Server gjerne iskulene toppet med litt grovhakket daim.
Fremgangsmåte
- Visp fløte til en lett krem. Visp så eggeplommer og sukker til eggedosis.
- Grovhakk daim og bland det hele sammen.
- Frys ned under omrøring.
Når man lager iskrem av egg og fløte står det gjerne beskrevet i oppskrifta at man skal røre rundt i iskremen under nedfrysing. Dette gjør man for å unngå at iskremen skal krystalliseres når den fryser. Både fløte og egg inneholder mye vann, og dette vannet danner strukturer av iskrystaller når det fryses. En ismaskin vil hindre disse større krystallene fra å dannes, ettersom den konstant rører rundt i iskremen mens den kjøles ned og fryser. Det er litt mer arbeid, men du kan også røre om for hånd med jevne mellomrom mens iskremen fryses ned. Og om du glemmer det hele er det godt å vite at selv om krystallisert is ikke ser helt like god ut, smaker den fremdeles veldig godt.
Denna ser god ut 😉
Skjønner jeg må lage den til du kommer på besøk en gang! 😛