
Enkel falafel i pitabrød med tzatziki kan serveres med dine favorittgrønnsaker.
Oppskrift på enkel falafel i pitabrød med tzatziki
Enkel falafel i pitabrød med tzatziki er en smakfull middag som er lagd i en fei. Falaflene kan også fryses ned for så å benyttes på ekstra travle dager.
Ingredienser
-gir 2 porsjoner
Falafler:
240 g bløtlagte og avrente kikerter
3 sjalottløk
2 fedd hvitløk
1 egg
2 ss hvetemel
2 ss havregryn
0,25 ts grønnsakssalt
1 ts spisskummen
3 ss rapsolje
Tilbehør:
18 cherrytomater
40 g blandet salat
6 pitabrød
3 dl tzatziki
Tips! Ønsker du å lage tzatzikien selv finner du oppskrift her.
Fremgangsmåte
- Grovhakk sjalottløk og hvitløk og visp sammen egg.
- Bland sammen avrente kikerter med alle ingrediensene til falafler og miks godt med en stavmikser.
- Form små, runde kaker og stek dem godt på middels til sterk varme i ei stekepanne.
- Server falafler med salat, tomater og tzatziki i pitabrød.
Falafel i pitabrød er en av mine favoritter innen sjangeren «hurtigmat». Etter jeg startet denne matbloggen har det ikke blitt mye hurtigmat. Som regel fyller jeg opp middagsplanen med nye retter som skal testes ut eller gamle retter som skal fotograferes. Det er riktignok ikke mye hurtigmat jeg savner, men akkurat når det kom til falafel tok savnet overhånd. Og mine hjemmelagde falafler har faktisk også blitt en form for hurtigmat. De kan fryses ned og er lette å pakke med seg om man ønsker å ha med seg noe godt å bite i når man er på farta!
Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med Helios.
Legg igjen en kommentar