
Topp gjerne enkel kokosis med lime med noen kokosflak rett før servering.
Oppskrift på enkel kokosis med lime
I denne oppskrifta på enkel kokosis med lime trenger du kun tre ingredienser og du slipper også å røre om i isen under nedfrysing.
Ingredienser
2 dl søtet kondensertmelk
2 dl kokosmelk
1 lime
Fremgangsmåte
- Skyll limen godt og skjær av zesten.
- Pisk kondensertmelk stivt, vend inn kokosmelk, limesaft og limezest.
- Frys ned og server gjerne isen toppet med noen kokosflak.
Når man lager iskrem av egg og fløte må man røre rundt i iskremen under nedfrysing dersom man ønsker å unngå at iskremen krystalliseres. Både fløte og egg inneholder mye vann, og dette danner strukturer av iskrystaller når det fryser. En ismaskin vil hindre disse større krystallene fra å dannes, ettersom den konstant rører rundt i iskremen mens den fryser. En annen måte å hindre disse krystallene i å dannes er å redusere vannmengden i iskremen. Som navnet på kondensertmelk tilsier er vann kondensert ut fra melka, og vanninnholdet er dermed redusert sammenlignet med vanlig melk. Ettersom søtet kondensertmelk allerede er tilsatt sukker og dermed relativt søt på smak, slipper man unna med tre ingredienser og har eliminert behovet for omrøring under nedfrysing i denne oppskrifta på enkel kokosis med lime.
Denne oppskrifta er utarbeidet som en del av mitt samarbeid med Helios
Legg igjen en kommentar