Oppskrift på panna cotta med kokos og bringebærcoulis
Panna cotta med kokos og bringebærcoulis er frisk, søt og syrlig og den blir ekstra fin om du pynter den med noen ferske bringebær.
-gir 3 porsjoner
2 dl kokosmelk
2 dl kremfløte
4 gelatinblader
0,5 dl rårørsukker
1 ts ekte vaniljesukker
100 g bringebær
0,25 dl vann
0,5 dl rårørsukker
TIPS! Panna cottaen ser litt kjedelig ut i seg selv, men den blir veldig fin om den pyntes med noen ferske bringebær og litt sitronmelisse.
- Legg gelatinbladene i kaldt vann.
- Kok opp kokosmelk, kremføte, sukker og vaniljesukker og trekk gryta av varmen og rør om til sukkeret er oppløst. Klem vannet ut av gelatinbladene og løs dem så opp i den varme blandinga. La det hele kjøles noe ned mens bringebærcoulis lages.
- Kok opp vann, bringebær og sukker og la det småkoke i noen minutter. Sikt steiene ut av bringebærene og smak til med sitronsaft. Kjøl ned.
- Rør om i panna cottaen og hell den over i porsjonsformer og la den stå kaldt til den stivner. Dette kan ta noen timer.
Kokos er en ingrediens jeg bruker til så mangt. Kokosmelk og kokosmasse bruker jeg i både desserter, sjokolade, middagsretter og smoothies.
Som regel bruker jeg ferdigprodusert melk, krem og masse av kokos, men jeg har ved et par anledninger gått til innkjøp av selve kokosnøtta. Jeg må medgi at ved første forsøk med ei hel kokosnøtt ble middagen temmelig forsinka. For hvordan åpner man egentlig ei kokosnøtt på en relativt sivilisert måte? Hele seansen tok meg og min lille blomsterhammer (ja, jeg har den heller feminine utgaven) intet mindre enn 15 minutter med intens hamring på balkongen. Hverken hammeren eller jeg var nok spesielt forberedt på oppgaven.
I ettertid har jeg lært meg at det finnes hakket mer egnede fremgangsmåter for å åpne kokosnøtter med en hammer enn den jeg gikk for. Jeg kan absolutt anbefale deg å ta deg turen innom youtube før du setter i gang!
Denne oppskrifta er utarbeidet som en del av mitt samarbeid med Helios
Legg igjen en kommentar