Oppskrift på sashimisalat med laks, quinoa og teriyakisaus
Sashimisalat med laks, quinoa og teriyakisaus er lagd i en fei og den smaker utrolig godt. Husk at når lager mat med rå fisk er det viktig å være nøye med hygiene og ta en del hensyn når det kommer til oppbevaring og tilberedning. Mer om dette har jeg skrevet i dette innlegget.
Ingredienser
-gir 2 porsjoner
250 g laks
1 dl quinoa
40 g ruccolasalat
50 g usaltede cashewnøtter
1 avokado
2 vårløk
0,5 lime
0,5 dl teriyakisaus
TIPS! Topp med litt chili om du ønsker en sterkere utgave. Retten passer også utmerket som forrett. Halver da porsjonene.
Fremgangsmåte
- Kok quinoa som anvist på pakka og la den kjøles ned.
- Skyll ruccolasalaten, del vårløk i ringer, avokado i skiver og laks i relativt tynne skiver.
- Fordel quinoa, ruccola, avokado, laks og vårløk på fat og topp med cashewnøtter. Klem så over litt limesaft.
- Server sashimisalaten med teryiakisaus.
Sashimisalater har vært populært lenge, men det tok sin tid før jeg prøvde meg på å lage dette selv. Men da jeg først kom i gang, har jeg lagd sashimisalat i flere slag og varianter. En enklere og raskere middag skal man lete lenge etter. I tillegg til middag, passer retten også godt som lunsj eller som en liten smårett – her er det bare å endre mengden etter behov.
Denne oppskrifta er utviklet som en del av mitt samarbeid med Helios
Anne Kari
Vi laget denne til middag idag!! Supergod!! Hilsen Anne Kari