Dersom jeg skulle ha blitt vegetarianer har jeg lenge tenkt at jeg hadde hatt problemer med å erstatte kjøttpålegg. Jeg er ingen stor kjøtteter når det kommer til middag og lunsj, så jeg kan synes at et vegetarmåltid smaker akkurat like godt. Jeg har sansen for gode oster, men bortsett fra det har jeg vært særdeles lite kreativ når det kommer til vegetarisk pålegg. Derfor har jeg prøvd meg fram til hjemmelaget vegetarisk pålegg som falt i smak her i huset. Det må også nevnes at flere av disse påleggene er veganske.
Hver oppskrift rekker til et par skiver eller store knekkebrød
Avokado med grønnsakssalt
1 avokado
2 ss olivenolje
0,25 ts grønnsakssalt
Del avokado i skiver og fordel avokadoskivene over ei brødskive eller et knekkebrød. Ha over litt olivenolje og grønnsakssalt.
Kremede kikerter med soltørket tomat
60 g kikerter (avrent)
3 soltørkede tomater
0,25 ts grønnsakssalt
0,5 ss olivenolje
1 ss crème fraîche
0,25 søt paprika
Bland alt med unntak av søt paprika sammen med en stavmikser. Topp med noen ringer søt paprika.
Grønn pesto og cherrytomater
2 ss pesto
6 cherrytomater
Smør pesto utover skiver eller knekkebrød. Topp med delte cherrytomater.
Peanøttsmør med epleskiver
4 ss peanøttsmør
0,5 eple
Bre peanøttsmør over brødskiva og topp med eplekiver.
Tomatsalsa av cherrytomater
10 cherrytomater
0,5 sjalottløk
1 fedd hvitløk
1 skive sitron
0,25 ts grønnsakssalt
Kruspersille som topping
Hakk cherrytomater fint og la overskuddsvæsken renne av. Finhakk løk og hvitløk og bland dette sammen med tomat. Klem over sitron og rør inn grønnsakssalt. Topp med litt kruspersille.
Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med Helios.
Legg igjen en kommentar