Oppskrift på sterk sashimisalat med marinert laks, mango og avokado
Sterk sashimisalat med marinert laks, mango og avokado er tidenes måltid for folk i farta. Ønsker du en mindre sterk utgave er det bare å knipe litt inn på mengden chili. Jeg har også noen andre lignende oppskrifter du kanskje kunne tenke deg å titte innom på veien: Sashimisalat med laks, quinoa og teriyakisaus, pokebolle med marinert laks, fiken og soyabønner og laksepoke med mango, avokado og sylta rødløk. Håper det smaker!
Ingredienser
-gir 2 porsjoner
Sashimisalat:
250 g laks (se anbefaling nederst i innlegget)
0,5 mango
1 avokado
65 g babyleaf-salat
0,5 agurk
0,5 chili
2 vårløk
Marinade:
0,25 dl soyasaus
2 ts sesamolje
1 fedd hvitløk
5 g ingefær
0,5 chili
2 ss akasiehonning
2 ts riseddik
Topping:
0,25 lime
2 ss sesamfrø
TIPS! Denne retten passer også godt med koriander. Ønsker du en mildere sashimisalat kan du redusere mengden chili betraktelig. Sterk utgave eller ei; retten smaker supert med en ingefærøl til!
Fremgangsmåte
- Finhakk hvitløk, chili og ingefær til marinaden og bland det med resten av ingrediensene til marinaden.
- Skjær laksen i relativt tynne skiver og ha den i marinaden. La gjerne laksen marineres i noen timer om du har god tid. Har du dårlig tid lar du den marineres mens resten av retten lages.
- Rens avokado og mango og hakk begge deler i tykke staver. Hakk agurk i mindre staver og hakk vårløk og chili i ringer.
- Dander salaten på fat. Topp med marinert laks, limesaft og sesamfrø. Hell til slutt over resten av marinaden.
Enten du skal prøve deg på denne oppskrifta på sterk sashimisalat med marinert laks, mango og avokado eller andre oppskrifter med rå fisk, kan det være lurt å gjøre enkelte vurderinger i forkant. Etter anbefalinger fra norske helsemyndigheter, kan både oppdrettslaks og villaks spises rå om fisken er fersk og du tar visse forholdsregler.
- Bruk fersk fisk
- Sørg for at fisken oppbevares i lav temperatur, 4 °C eller lavere
- Vær nye med hygiene – rent kjøkken og rene redskaper
- Sørg for resterende ingredienser i maten har relativt lav temperatur, så fisken ikke blir varmet opp av sine omgivelser
Villfisk kan også benyttes, men da anbefales det at du fjerner eventuelle parasitter og dypfryser fisken i minst et døgn før den serveres.
Fanny
Hot tips! Her er det plass til frisk koriander ❤️
Mia
Ja, det har du helt rett i! Nå er det lagt til i «tips» 😀
Ella
Fersk eller syltet ingefær?
Mia
Jeg bruker fersk ingefær 🙂
Jorunn
Hvor mye av denne retten til tapasbord til fem kvinns?
Mia
Hei! Det er avhengig av hva annet som skal serveres. Jeg har skrevet om tapas og mengdeberegning her. Kanskje det kan hjelpe?