• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Sterk sashimisalat med marinert laks, mango og avokado

10. mars 2016 By Mia 6 kommentarer

Sterk sashimisalat med marinert laks, mango og avokado

Sterk sashimisalat med marinert laks, mango og avokado passer utmerket både som middag og som en stor lunsj

Oppskrift på sterk sashimisalat med marinert laks, mango og avokado

Sterk sashimisalat med marinert laks, mango og avokado er tidenes måltid for folk i farta. Ønsker du en mindre sterk utgave er det bare å knipe litt inn på mengden chili. Jeg har også noen andre lignende oppskrifter du kanskje kunne tenke deg å titte innom på veien: Sashimisalat med laks, quinoa og teriyakisaus, pokebolle med marinert laks, fiken og soyabønner og laksepoke med mango, avokado og sylta rødløk. Håper det smaker!

Ingredienser

-gir 2 porsjoner

Sashimisalat:
250 g laks (se anbefaling nederst i innlegget)
0,5 mango
1 avokado
65 g babyleaf-salat
0,5 agurk
0,5 chili
2 vårløk

Marinade:
0,25 dl soyasaus
2 ts sesamolje
1 fedd hvitløk
5 g ingefær
0,5 chili
2 ss akasiehonning
2 ts riseddik

Topping:
0,25 lime
2 ss sesamfrø

TIPS! Denne retten passer også godt med koriander. Ønsker du en mildere sashimisalat kan du redusere mengden chili betraktelig. Sterk utgave eller ei; retten smaker supert med en ingefærøl til!

Fremgangsmåte

  1. Finhakk hvitløk, chili og ingefær til marinaden og bland det med resten av ingrediensene til marinaden.
  2. Skjær laksen i relativt tynne skiver og ha den i marinaden. La gjerne laksen marineres i noen timer om du har god tid. Har du dårlig tid lar du den marineres mens resten av retten lages.
  3. Rens avokado og mango og hakk begge deler i tykke staver. Hakk agurk i mindre staver og hakk vårløk og chili i ringer.
  4. Dander salaten på fat. Topp med marinert laks, limesaft og sesamfrø. Hell til slutt over resten av marinaden.

Sterk sashimisalat med marinert laks, mango og avokado

Enten du skal prøve deg på denne oppskrifta på sterk sashimisalat med marinert laks, mango og avokado eller andre oppskrifter med rå fisk, kan det være lurt å gjøre enkelte vurderinger i forkant. Etter anbefalinger fra norske helsemyndigheter, kan både oppdrettslaks og villaks spises rå om fisken er fersk og du tar visse forholdsregler.

  1. Bruk fersk fisk
  2. Sørg for at fisken oppbevares i lav temperatur, 4 °C eller lavere
  3. Vær nye med hygiene – rent kjøkken og rene redskaper
  4. Sørg for resterende ingredienser i maten har relativt lav temperatur, så fisken ikke blir varmet opp av sine omgivelser

Villfisk kan også benyttes, men da anbefales det at du fjerner eventuelle parasitter og dypfryser fisken i minst et døgn før den serveres.

Sterk sashimisalat med marinert laks, mango og avokado

Filed Under: Fisk, Lunsj, Middag, Oppskrifter, Salat Tagged With: kosemat, Salat

Forrige post: « Forlenget samarbeid med Helios feires med en GIVEAWAY
Neste post: Sandwich med røkelakskrem og avokado »

Reader Interactions

Kommentarer

  1. Fanny

    13. april 2016 ved 22:50

    Hot tips! Her er det plass til frisk koriander ❤️

    Svar
    • Mia

      14. april 2016 ved 19:43

      Ja, det har du helt rett i! Nå er det lagt til i «tips» 😀

      Svar
  2. Ella

    2. juni 2016 ved 10:26

    Fersk eller syltet ingefær?

    Svar
    • Mia

      2. juni 2016 ved 18:21

      Jeg bruker fersk ingefær 🙂

      Svar
  3. Jorunn

    6. desember 2018 ved 15:19

    Hvor mye av denne retten til tapasbord til fem kvinns?

    Svar
    • Mia

      9. desember 2018 ved 22:33

      Hei! Det er avhengig av hva annet som skal serveres. Jeg har skrevet om tapas og mengdeberegning her. Kanskje det kan hjelpe?

      Svar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2023 Mias Mat