Ettersom jeg lager så mye mat her hjemme, er jeg ikke så ofte ute og spiser på café. Men når jeg fra tid til annen skal spise en lunsj ute, pleier jeg å velge meg sandwich eller suppe. Begge deler pleier å være smakfullt, god og mettende. Og sist jeg fikk servert en skikkelig god sandwich på café, slo det meg at det burde være fullt mulig å lage like gode utgaver hjemme. Med litt gode råvarer er mye gjort på 10 minutters tid.
Oppskrift på sandwich med røkelakskrem og avokado
Sandwich med røkelakskrem og avokado passer utmerket om du har lyst på ekstra god brødmat til lunsj.
Ingredienser:
-gir 3 sandwicher
6 grilla brødskiver
4 ss crème fraîche
100 g kremost naturell
1,5 ss gressløk
100 g røket laks
30 g babyleaf
0,5 avokado
0,5 ss sitronsaft
0,5 ts urtesalt
0,25 ts pepper
TIPS! Fyllet er tilpasset normale brødskiver. Lag gjerne litt ekstra fyll om du ønsker å benytte store skiver.
Fremgangsmåte:
- Rist brødskivene.
- Bland sammen crème fraîche og kremost.
- Kutt røkelaks små biter og rør inn i kremen.
- Ha i gressløken, smak til med sitron, salt og pepper.
- Skjær avokado i skiver og rens salat.
- Fordel røkelakskrem over halvparten av skivene og topp med avokado og salt. Legg ei skive på toppen av hver sandwich.
Legg igjen en kommentar