Oppskrift på frokostblanding med tranebær, appelsin og hasselnøtter
Hjemmelaget frokostblanding med tranebær, appelsin og hasselnøtter utgjør en sunn og god frokost.
Ingredienser
8 dl havregryn
70 g tranebær
0,5 dl smelta kokosolje
2 ss lønnesirup
zest av 0,5 appelsin
50 g hasselnøtter
0,5 ts kanel
Fremgangsmåte
- Grovhakk hasselnøtter og skjær zest (det ytterste oransje laget av skallet) av appelsinen.
- Smelt kokosolje og bland alle ingrediensene godt sammen
- Bre frokostblandinga ut over et stekebrett og stek på 200 °C til frokostblandinga har blitt tørr, omtrent 10-15 minutter. Oppbevar frokostblandinga tørt.
Hjemmelagde frokostblandinger har en tendens til å forsvinne veldig raskt i mitt hjem. Min bedre halvdel er så glad i hjemmelagde frokostblandinger at han gjerne spiser dem til lunsj og kvelds i tillegg til frokost. Og med tre måltider om dagen blir det temmelig raskt tomt. Men når man bruker så mye tid på kjøkkenet som jeg gjør, er det jo utrolig hyggelig at maten man lager faller i smak! Derfor tok jeg meg bryet med å lage en nøttefri utgave til min kjære nøtteallergiker, og den forsvant akkurat like raskt som vanlig.
Denne oppskrifta er utvikla som en del av mitt samarbeid med Helios.
Anne Kari
Hei!! Høres ut som en bra oppskrift, men hva gjør kokosoljen?? Er det et Helios produkt? Jeg slanker meg og da er ikke 1/2 dl olje i en musli særlig fristende?? Hilsen Anne Kari
Mia
Hei, hei! Helios fører denslags olje, ja. Oljen er med på å gi smak og den er med på å blande smakene sammen før steking. Du kan gå for en lettere utgave ved å bruke redusert mengde rapsolje. Ønsker du å kutte olje helt ville jeg tørka appelsinzest for seg selv i ovnen (pass på for det svir seg fort når det stekes alene) og blanda det sammen med de tørre ingrediensene for så å tilsette ønsket mengde søtning (lønnesirup eller annet du måtte ønske) først ved servering. Selve frokostblandinga blir da ikke stekt, og dermed mindre crispy, men det blir en lettere utgave.
Mia:)