Oppskrift på sashimisalat med byggryn, fersken og østerssaus
Sashimisalat med byggryn, fersken og østerssaus er en rett jeg tyr til når jeg har det travelt, men allikevel har lyst på noe godt. Skulle du ha det ekstra travelt, kan du bytte ut byggryn med couscous.
Ingredienser:
-gir 2 porsjoner
200 g laks
1 dl byggryn
1 fersken
0,5 agurk
1 avokado
0,5 lime
100 g sukkererter
1 ss sesamfrø
0,5 dl østerssaus
TIPS! Pynt gjerne retten med noen korianderblader før servering.
Fremgangsmåte:
- Kok byggryn som anvist på pakka.
- Del agurk i strimler og avokado og fersken i skiver.
- Del laks i tynne skiver.
- Byggrynene bør være nedkjølt når retten legges på fat. Skyll gjerne grynene i litt kaldt vann om du ønsker fortgang på det hele.
- Legg byggryn, fersken, agurk, avokado, fersken, laks og sukkererter på fat og klem limesaft over. Topp med sesamfrø og server med østerssaus.
Etter en litt uheldig første opplevelse av sushi skulle det ta sin tid før jeg prøvde meg på helt rå fisk igjen. Men da jeg først kom i gang var jeg rask til å ta igjen det tapte. Det hele begynte med maki, men nå er det som oftest sashimisalat jeg tyr til. Disse salatene blir så utrolig gode til tross for at de er veldig enkle og går raskt å lage. Sashimisalat er rett og slett det perfekte måltid når man skal lage seg noe godt og har dårlig tid!
Legg igjen en kommentar