Høsten og alle dens innhøstningsmuligheter er min favorittårstid når det kommer til mat. Man kan plukke sopp i skogen, hagene bugner av epler og kirsebær og busker og kratt er fulle av herlige bær. Og i mine øyne blir maten ekstra god om man har vært noen timer utendørs for å sanke enkelte av ingrediensene. For det første er det hyggelig å vite at man har sanket noen av matens ingredienser selv og for det andre er man ekstra sulten etter noen timer i aktivitet utendørs.
Når man kommer hjem med et lite spann med blåbær mangler det ikke på muligheter til bruk. Selv bruker jeg blåbær i søtsaker, grøt, salater og drikke. Blåbæreme passer utmerket som hovedingrediens som følge av sin gode smak, men jeg bruker også ofte blåbær som pynt eller tilbehør. I dette innlegget har jeg samlet mine beste oppskrifter med blåbær i enten hoved- eller birolle.
Topp 10 oppskrifter med blåbær
- Byggrynssalat med båbær
- Kjøleskapsgrøt med blåbær og mandler
- Sommersalat
- Blåbær- og mangosmoothie
- Blåbærmargarita
- Yoghurtis med blåbær
- Hjemmelagd blåbærsyltetøy
- Hjemmelaget blåbærsaft
- Frisk fuktsalat med rød quinoa
- Mascarponekrem med bær
Legg igjen en kommentar