Oppskrift på sommersalat med jordbær, pistasj og mozzarella
Sommersalat med jordbær, pistasj og mozzarella er en frisk salat som blir ekstra god med sommersøte jordbær.
Ingredienser:
-gir 2 porsjoner
Salat:
300 g jordbær
30 g pistasj
100 g hjertesalat
80 g blåbær
80 g sukkererter
100 g mozarella
Dressing:
20 g jordbær
2 ss balsamicoeddik
TIPS! Pynt gjerne salaten ved å åpne noen av sukkerertene så ertene kommer fram. Topp salaten med de åpne sukkerertene.
Fremgangsmåte:
- Rens jordbær og del dem i to.
- Skyll og rens hjertesalat, blåbær og sukkererter og del mozzarella i skiver.
- Mos jordbær til puré og bland inn balsamicoeddik.
- Dander salaten på fat, strø pistasjkjerner over og server med dressing.
Når de sommersøte jordbærene endelig kommer i butikken kan jeg spise meg helt forderva. De er utrolig gode i seg selv, passer utmerket på skiva og kan gjøre en kjedelig salat helt super. For ikke å snakke om de herlige iskremene, dessertene og smoothiene man kan lage. Man kan jo praktisk talt spise jordbær til så godt som alle måltider. Og selv om det er like trist hver gang sesongen er over, er det nok en fare for at jeg hadde gått lei om jordbær hadde vært en helårsgreie. Og det er jo alltids kjekt å ha noe å glede seg til!
Legg igjen en kommentar