Oppskrift på kremet risotto med kamskjell og spinat
Kremet risotto med kamskjell og spinat blir en god og imponerende middag, men den er faktisk relativt lett å lage. Ønsker du å servere retten som forrett kan du halvere mengden per porsjon.
Ingredienser:
– gir 2 porsjoner
3 sjalottløk, finhakket
2 fedd hvitløk
2 stenger stangselleri
4 ss olivenolje
180 g risottoris
2 dl hvitvin
5 dl utblandet kyllingkraft
2 dl vann
200 g spinat
25 g smør
80 g parmesan
1/5 sitron
0,5 ss grønnsakssalt
0,25 ts pepper
6 kamskjell
Fremgangsmåte:
- Finhakk sjalottløk, hvitløk og stangselleri og stek det hele blankt i litt olje. Hell over risottoris og rør risen sammen med grønnsakene og la risen steke i omlag ett minutt under omrøring.
- Tilsett hvitvin og la risottoen koke til nesten all vinen er absorbert.
- Bland sammen utblandet kyllingkraft og vann og tilsettes øse for øse etterhvert som væsken absorberes i den kokende risottoen. Dersom kamskjellene har avgitt noe væske kan denne også tilsettes risottoen.
- Stek spinat på lav til middels varme i ei steikepanne.
- Når all væsken er absorbert røres smør og revet parmesan inn. Smak så til med sitronsaft, grønnsakssalt og pepper.
- Stek kamskjellene i ei varm panne med litt olivenolje. Stek dem til de har fått skorpe, i overkant av et halvt minutt på hver side og drypp noen dråper sitronsaft over kamskjellene.
- Vend spinat inn i risottoen og server risotto toppet med kamskjell. Pynt gjerne med et lett pepperdryss over kamskjellene før servering.
I Norge har vi de største forekomstene av stort kamskjell i trøndelag og Nordland. Ifølge artsdatabanken (rødlista finner du her) er uttaket av norske kamskjell bærekraftig. Fisket skjer i all hovedsak gjennom dykking, og fangsten gir derfor heller ikke noen særlig negativ innvirkning på miljøet hverken over eller under vann. Så i disse tider med fokus på miljø og bærekraft er kamskjell neppe det verste man kan putte i seg!
Legg igjen en kommentar