• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Mias Mat
  • Oppskrifter
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Kremet risotto med kamskjell og spinat

26. juni 2016 By Mia Leave a Comment

Kremet risotto med kamskjell og spinat

Pynt gjerne med et dryss av pepper rett før retten serveres.

Oppskrift på kremet risotto med kamskjell og spinat

Kremet risotto med kamskjell og spinat blir en god og imponerende middag, men den er faktisk relativt lett å lage. Ønsker du å servere retten som forrett kan du halvere mengden per porsjon.

Ingredienser:

– gir 2 porsjoner

3 sjalottløk, finhakket
2 fedd hvitløk
2 stenger stangselleri
4 ss olivenolje
180 g risottoris
2 dl hvitvin
5 dl utblandet kyllingkraft
2 dl vann
200 g spinat
25 g smør
80 g parmesan
1/5 sitron
0,5 ss grønnsakssalt
0,25 ts pepper
6 kamskjell

Fremgangsmåte:

  1. Finhakk sjalottløk, hvitløk og stangselleri og stek det hele blankt i litt olje. Hell over risottoris og rør risen sammen med grønnsakene og la risen steke i omlag ett minutt under omrøring.
  2. Tilsett hvitvin og la risottoen koke til nesten all vinen er absorbert.
  3. Bland sammen utblandet kyllingkraft og vann og tilsettes øse for øse etterhvert som væsken absorberes i den kokende risottoen. Dersom kamskjellene har avgitt noe væske kan denne også tilsettes risottoen.
  4. Stek spinat på lav til middels varme i ei steikepanne.
  5. Når all væsken er absorbert røres smør og revet parmesan inn. Smak så til med sitronsaft, grønnsakssalt og pepper.
  6. Stek kamskjellene i ei varm panne med litt olivenolje. Stek dem til de har fått skorpe, i overkant av et halvt minutt på hver side og drypp noen dråper sitronsaft over kamskjellene.
  7. Vend spinat inn i risottoen og server risotto toppet med kamskjell. Pynt gjerne med et lett pepperdryss over kamskjellene før servering.

Kremet risotto med kamskjell og spinat

I Norge har vi de største forekomstene av stort kamskjell i trøndelag og Nordland. Ifølge artsdatabanken (rødlista finner du her) er uttaket av norske kamskjell bærekraftig. Fisket skjer i all hovedsak gjennom dykking, og fangsten gir derfor heller ikke noen særlig negativ innvirkning på miljøet hverken over eller under vann. Så i disse tider med fokus på miljø og bærekraft er kamskjell neppe det verste man kan putte i seg!

Kremet risotto med kamskjell og spinat

Filed Under: Fisk, Middag Tagged With: kosemat

Previous Post: « Pizza parma med mozzarella, pinjekjerner og ruccola
Next Post: Sommersalat med jordbær, pistasj og mozzarella »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Primary Sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Salsa av grønne tomater

Salsa av grønne tomater er utrolig praktisk å lage når man har en hel haug med tomater som ikke rekker å modne før høstkulda slår til. Smaker godt gjør salsaen óg!

Krydret eplesmør

Krydret eplesmør er søtt, syrlig og rett og slett helt herlig på smak. Det passer til perfekt på toppen av frokostblandinga, på skiva og til gode oster.

Rengjøring og sterilisering av glass og behodere

Her beskrives hvordan best gjøre rengjøring og sterilisering av glass og beholdere for å gi lang holdbarhet for matvarer.

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Sjokoladekonfekt med sitron og ingefærganache

Sjokoladekonfekt med sitron- og ingefærganache

Mørk sjokolademousse med pasjonsfruktsaus

Mørk sjokolademousse med pasjonsfruktsaus

Konfekt

Vegansk konfekt

Sjokoladekonfekt med pasjonsfruktfyll

Mias lille konfektskole: Del 4 – Konfektfyll

Vis flere innlegg i denne kategorien

Bakst

Surdeigsbrød av rug med en hjelpende hånd

Surdeigsbrød av rug med en hjelpende hånd

Surdeigens kjemi

Surdeigens kjemi

Surdeigsbase av rug dag 3

Surdeigsstarter av rug

Sunt bananbrød

Sunt bananbrød

Vis flere innlegg i denne kategorien

Middag

Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Asiatisk nudelsalat med spicy dressing

Ukemeny med lette sommermiddager

Grove middagsvafler med ost og grønnsaker

Grove middagsvafler med ost og grønnsaker

Fetafylte squashruller i tomatsaus

Fetafylte squashruller i tomatsaus

Vis flere innlegg i denne kategorien

Smått og tilbehør

Hjemmelagde krutonger

Hjemmelagde krutonger

Salsa av grønne tomater

Salsa av grønne tomater

Hjemmelaget ripsgele

Hjemmelaget ripsgelé

Hjemmelaget urtesalt

Hjemmelaget urtesalt

Vis flere innlegg i denne kategorien

Drikke

Sjokoladebombe

Sjokoladebomber – varm sjokolade på en stilig måte

Blåbærmojito

Mine beste oppskrifter på alkoholfri sommerdrikke

Alkoholfri moscow mule

Alkoholfri Moscow Mule

Alkoholfri fjellbekk

Alkoholfri fjellbekk med granskuddsirup

Vis flere innlegg i denne kategorien

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Arkiv

Populære poster

Drømmekylling
Sjokoladekuler med lakris
Kremede småpoteter med aromasopp og bacon
Kjøttboller i tomatsaus

 

Hjemmelaget blåbærsaft
Lussekatter med fyll
Farging av egg med naturlige farger
Butter halloumi

Copyright © 2021 Mias Mat on the Foodie Pro Theme