
Pynt gjerne med et dryss av pepper rett før retten serveres.
Oppskrift på kremet risotto med kamskjell og spinat
Kremet risotto med kamskjell og spinat blir en god og imponerende middag, men den er faktisk relativt lett å lage. Ønsker du å servere retten som forrett kan du halvere mengden per porsjon.
Ingredienser:
– gir 2 porsjoner
3 sjalottløk, finhakket
2 fedd hvitløk
2 stenger stangselleri
4 ss olivenolje
180 g risottoris
2 dl hvitvin
5 dl utblandet kyllingkraft
2 dl vann
200 g spinat
25 g smør
80 g parmesan
1/5 sitron
0,5 ss grønnsakssalt
0,25 ts pepper
6 kamskjell
Fremgangsmåte:
- Finhakk sjalottløk, hvitløk og stangselleri og stek det hele blankt i litt olje. Hell over risottoris og rør risen sammen med grønnsakene og la risen steke i omlag ett minutt under omrøring.
- Tilsett hvitvin og la risottoen koke til nesten all vinen er absorbert.
- Bland sammen utblandet kyllingkraft og vann og tilsettes øse for øse etterhvert som væsken absorberes i den kokende risottoen. Dersom kamskjellene har avgitt noe væske kan denne også tilsettes risottoen.
- Stek spinat på lav til middels varme i ei steikepanne.
- Når all væsken er absorbert røres smør og revet parmesan inn. Smak så til med sitronsaft, grønnsakssalt og pepper.
- Stek kamskjellene i ei varm panne med litt olivenolje. Stek dem til de har fått skorpe, i overkant av et halvt minutt på hver side og drypp noen dråper sitronsaft over kamskjellene.
- Vend spinat inn i risottoen og server risotto toppet med kamskjell. Pynt gjerne med et lett pepperdryss over kamskjellene før servering.
I Norge har vi de største forekomstene av stort kamskjell i trøndelag og Nordland. Ifølge artsdatabanken (rødlista finner du her) er uttaket av norske kamskjell bærekraftig. Fisket skjer i all hovedsak gjennom dykking, og fangsten gir derfor heller ikke noen særlig negativ innvirkning på miljøet hverken over eller under vann. Så i disse tider med fokus på miljø og bærekraft er kamskjell neppe det verste man kan putte i seg!
Legg igjen en kommentar