Min mor fikk for en tid tilbake tips om denne velkomstdrinken, og som «mormor» til denne matbloggen var hun nøye med å sanke beskrivelse av innhold og fremgangsmåte. Jeg fulgte oppskrifta sånn nesten (som alltid endte jeg opp med å justere litt etter egne ønsker), og ble veldig fornøyd med resultatet. Man må riktignok være rask med serveringa for at iskulene ikke skal ende opp som isslush, men er man effektiv rekker man å servere en god del gjester. Og smaken på slushen er det så absolutt ingenting å utsette på, så det er ingen krise om man ikke er helt rask nok!
Oppskrift på frossen jordbærdrink
Frossen jordbærdrink er perfekt som velkomstdrink til gjestene eller som forfriskning i sommervarmen. Frys ned jordbærsorbet i forkant og drinken er så godt som klar til gjestenes ankomst. Har du ikke ferske jordbær kan du fiske opp noen fra fryseren.
Ingredienser
-gir 4 porsjoner
Sorbet:
300 g jordbær
0,5 dl roses lime
100 g melis
Brus:
0,5 l sitronbrus
TIPS! Ønsker du en alkoholholdig drink kan du tilsette litt vodka i sorbeten.
Fremgangsmåte:
- Blend sammen jordbær, roses lime og melis. Frys det hele ned.
- Ha to kuler i et pent glass og fyll opp med sitronbrus. Kulene smelter relativt rask, så det kan være lurt å benytte en iskald sitronbrus og helle opp i glassene rett før servering.
Legg igjen en kommentar