Oppskrift på enkel peanøttsjokolade
Enkel peanøttsjokolade passer utmerket som helgegodis. Bare sørg for at du ikke lager den når du er alene hjemme – du kan nemlig ende opp med å spise det hele selv!
Ingredienser:
-gir 10-12 biter
100 g mørk sjokolade
60 g peanøttsmør
Fremgangsmåte
- Smelt halvparten av sjokoladen og fordel den utover en isbitform eller lignende og kjøl ned i kjøleskap.
- Fordel peanøttsmør over og smelt resten av sjokoladen. Hell sjokoladen over peanøttsmøret og kjøl ned.
- Når bitene er nedkjølt gir du forma noen små kakk mot kjøkkenbenken til bitene faller ut. Oppbevar bitene i kjøleskap.
Som jeg antagelig har nevn tidligere tidligere her på bloggen, har peanøttene en tendens til å komme snikende ut av sin forseglede pose i skapet når husstandens peanøttallergiker er ute på tur. Til vanlig erstatter jeg gjerne peanøtter med de hakket mindre dødelige (for vår husstand i alle fall) cashewnøttene, men fra tid til annen synes jeg det er ekstra godt med peanøtter. Forrige helg var kysten klar og jeg hadde «alene-peanøtt-hjemme-fest». Det ble sjokolade, is og knekk – alt med peanøtter i. Nam! Og denne oppskrifta på enkel peanøttsjokolade passer utmerket til helgekosen. Her forsvant den i alle fall i en fei!
torskar
Mia. Liker ikke å bruke peanøttsmør, da det inneholder fullherdet vegetabilsk fett (palmeolje). Peanøtter er godt. Kjøpte en pose med skall forleden, og moset endel for å ha i muffins (ble bra).
Utfordrer deg derfor til å komme med forslag til fyll med peanøtter i sjokoladen, som erstatter p.smøret 🙂
Mvh. Fersking
Mia
Hei du!
I butikkene med litt større utvalg finner du peanøttsmør uten tilsatt vegetabilsk fett. Her har du et eksempel:
https://www.helios.no/?ItemID=1459
En annen mulighet er å male nøttene selv – maler du lenge nok får du til slutt en kremaktig masse!
Mia 🙂
torskar
Takk for tipset. Må bare prøve 🙂