-gir 3-4 posjoner
3 dl hvetemel
100 g smør
4 ss vann
150 g fersk spinat
100 g gulost
100 g fetaost
0,5 løk
120 g cherrytomater
3 dl fløte
2 egg
2 ss pinkekjerner
0,5 ts salt
0,5 ts pepper
Salat eller godt brød til servering
Kna sammen mel, temperert smør og vann. Kjevle deigen ut og kle en paiform som er omtrent 25 cm i diameter. Prikk bunnen med en gaffel og stek paibunnen på 200 °C i omtrent 15 minutter. Finhakk løk, rens spinat og stek det i hver sin omgang på middels varme i stekepanna. Legg spinat, løk og terninger av fetaost i paiskallet. Visp sammen egg, fløte, salt og pepper, rør inn revet gulost og hell blandinga over paiforma. Fordel cherrytomater og pinjekjerner på toppen av paien. Stek paien videre i omtrent 30 minutter. Server med godt brød eller salat.
Høsten har begynt å snike seg på og jeg føler at jeg mer eller mindre bor i gummistøvlene og regnkåpa mi om dagen. Denne regnfulle og mørke perioden av året syns jeg det er ekstra hyggelig å kose seg med litt god mat på bordet, som for eksempel denne spinatpaien. Det jeg liker best med pai er at den passer så godt i mange sammenhenger. Pai kan serveres varm på en kald høstdag eller kald på en varm sommerdag, den kan serveres som middag eller lunsj og som hovedrett eller smårett. Håper det smaker!
Kjempegod pai 🙂
Bra den falt i smak! 😀
Ja, denne var virkelig god. Tok litt tid å lage men absolutt verdt det!
Denne skal vi ha til middag fler ganger.
Takk for oppskrift 🙂
Så hyggelig å høre! Pai tar litt tid, men heldigvis kan man lage ganske store mengder uten at det tar så mye ekstra tid. Jeg pleier å lage så mye at jeg kan ha med litt til lunsj dagen derpå 🙂