• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Enkelt halvgrovt brytebrød med hvete

13. mars 2017 By Mia Skriv en kommentar

Enkelt halvgrovt brytebrød med hvete

Enkelt halvgrovt brytebrød med hvete passer til både frokostbordet og koldtbordet

Jeg har alltid vært litt småsvak for brytebrød. Selv om brødet ikke nødvendigvis smaker annerledes enn annet brød, så ser det litt ekstra forseggjort ut. Og ikke er det noe særlig vanskeligere eller tidkrevende å lage dette enkle brytebrødet enn å lage brød i ei vanlig form. Så om du skal ha gjester på suppe eller du skal bidra med et brød som ser fint ut på koldtbordet, kan jeg absolutt anbefale deg å lage et grytebrød.

Oppskrift på enkelt halvgrovt brytebrød med hvete

Enkelt halvgrovt brytebrød med hvete ser ekstra stilig ut og det passer godt til suppe, som matpakke og som tilbehør til tapas eller koldtbord.

Ingredienser:

4 dl vann
5 dl grov sammalt hvete
5 dl siktet hvetemel
25 g gjær
0,5 ts salt

Tips! Har du lyst på et fint brytebrød, eller kanskje ett med rug? Bruk gjerne andre brødoppskrifter og juster mengden, så får du akkurat det brytebrødet du ønsker selv!

Fremgangsmåte:

  1. Løs gjæren opp i lunkent vann.
  2. Bland salt og sammalt hvetemel sammen i en bakebolle og tilsett væsken. Tilsett siktet hvetemel til deigen er passe fast og elt godt.
  3. Dekk til bakebollen med et kjøkkenhåndkle eller lignende og sett deigen lunt. La den heve til dobbel størrelse.
  4. Elt deigen lett og del den i 8 deler som trilles til runde boller. Legg bollene i ei smurt sirkulær kakeform (24-27 cm) og klem dem litt ned. Dryss over litt sammalt hvete og la brytebrødet heve videre under et klede i 30-40 minutter.
  5.  Stek brytebrødet på 225 °C til det har fått gyllen farge og hard skorpe, omtrent 20-25 minutter.
  6. La brødet avkjøles noe før du forsiktig fjerner kakeforma. Avkjøl videre på rist.

Enkelt halvgrovt brytebrød med hvete

Enkelt halvgrovt brytebrød med hvete

Enkelt halvgrovt brytebrød med hvete

Filed Under: Brød, Oppskrifter Tagged With: Brød

Forrige post: « Enkel guacamole med tomat
Neste post: Saftige brownies med karamell, valnøtter og marshmallows »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat