• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Farmors oppskrift på brunsvigerkake

25. februar 2017 By Mia Skriv en kommentar

Farmors oppskrift på brunsvigerkake

Farmors oppskrift på brunsvigerkake

«Brunsvigerkage» er en oppskrift henta ut av min farmors gamle kokebok. Min farmor var dansk, og jeg tror brunsvigerkake er mest kjent i Danmark. De utgavene jeg har funnet rundt om kring på nettet av tilsvarende kake er riktignok basert på gjærdeig, så det er mulig denne utgaven er noe utradisjonell. Men kaka blei deilig, og jeg synes det er hyggelig å beholde oppskrifta sånn noenlunde som min farmor har skrevet den ned. Håper den faller i smak!

Farmors oppskrift på brunsvigerkake

Min farmors oppskrift på brunsvigerkake er enkel å lage og den blir deilig på smak. Kaka lages i ei lita langpanne, så den passer utmerket om du skal servere mange.

Ingredienser:

Bunn:
4 egg
300 g sukker
2 ts ekte vaniljesukker
0,25 ts salt
250 g mel
4 ts bakepulver
2 dl melk
2 ss smør

Topping:
120 g smør
200 g brun farin
50 g grovhakkede mandler

Tips! Kaka smaker helt supert, men den ser ikke spesielt spennende ut. Del gjerne opp og pynt kaka med blåbær og granateplekjerner om du ønsker å få det hele til å se litt ekstra fint ut før servering.

Fremgangsmåte:

  1. Smelt smøret i melk, trekk gryta av varmen og la det hele kjøles ned mens resten av kaka tilberedes.
  2. Pisk egg og sukker til eggedosis, sikt i blanding av mel bakepulver og salt. Vend blandinga forsiktig og gradvis inn, så ikke eggedosisen detter sammen.
  3. Vend så inn melkeblandinga litt etter litt. Og ha røra over i ei smurt/bakepapirkledd lita langpanne.
  4. Bak kaka i forvarmet ovn til den er lysebrun på 200 °C, i omtrent 15 minutter.
  5. Kok sammen toppinga, hell det hele over kaka og bak den videre til det bobler i toppinga, 10-15 minutter.

Farmors oppskrift på brunsvigerkake

Farmors oppskrift på brunsvigerkake

Farmors oppskrift på brunsvigerkake

Filed Under: Bakst, Oppskrifter, Små og store kaker

Forrige post: « En rimelig treretters meny
Neste post: Oppskriftsutfordringen for mars: Raskt og godt »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat