
Farmors oppskrift på brunsvigerkake
«Brunsvigerkage» er en oppskrift henta ut av min farmors gamle kokebok. Min farmor var dansk, og jeg tror brunsvigerkake er mest kjent i Danmark. De utgavene jeg har funnet rundt om kring på nettet av tilsvarende kake er riktignok basert på gjærdeig, så det er mulig denne utgaven er noe utradisjonell. Men kaka blei deilig, og jeg synes det er hyggelig å beholde oppskrifta sånn noenlunde som min farmor har skrevet den ned. Håper den faller i smak!
Farmors oppskrift på brunsvigerkake
Min farmors oppskrift på brunsvigerkake er enkel å lage og den blir deilig på smak. Kaka lages i ei lita langpanne, så den passer utmerket om du skal servere mange.
Ingredienser:
Bunn:
4 egg
300 g sukker
2 ts ekte vaniljesukker
0,25 ts salt
250 g mel
4 ts bakepulver
2 dl melk
2 ss smør
Topping:
120 g smør
200 g brun farin
50 g grovhakkede mandler
Tips! Kaka smaker helt supert, men den ser ikke spesielt spennende ut. Del gjerne opp og pynt kaka med blåbær og granateplekjerner om du ønsker å få det hele til å se litt ekstra fint ut før servering.
Fremgangsmåte:
- Smelt smøret i melk, trekk gryta av varmen og la det hele kjøles ned mens resten av kaka tilberedes.
- Pisk egg og sukker til eggedosis, sikt i blanding av mel bakepulver og salt. Vend blandinga forsiktig og gradvis inn, så ikke eggedosisen detter sammen.
- Vend så inn melkeblandinga litt etter litt. Og ha røra over i ei smurt/bakepapirkledd lita langpanne.
- Bak kaka i forvarmet ovn til den er lysebrun på 200 °C, i omtrent 15 minutter.
- Kok sammen toppinga, hell det hele over kaka og bak den videre til det bobler i toppinga, 10-15 minutter.
Legg igjen en kommentar