Oppskrift på frøbrød med nøtter
Frødbrød med nøtter inneholder hverken mel eller gjær, og man slipper derfor unna elting og heving. Brødet blir smakfullt og mettende, og smaker ekstra godt med litt kraftig ost på toppen.
Ingredienser
-gir ett brød i 1-liters form
5 egg
2 ss rapsolje
50 g valnøtter
50 g pistasj
100 g mandler
200 g gresskarfrø
100 g solsikkekjerner
150 g linfrø
0,5 ts salt
Fremgangsmåte
- Visp sammen egg og olje og bland alle ingrediensene til brødet sammen.
- Kle en brødform med bakepapir og la papiret stikke opp så mye på hver side at brødet kan løftes ut ved hjelp av papiret etter steking. Ha «deigen» oppibrødforma.
- Stek brødet på 180 °C i 1 time.
- Løft brødet ut av forma ved hjelp av bakepapiret og la brødet avkjøles på rist.
Ettersom frøbrød med nøtter hverken inneholder mel eller gjær, er det lagt hakket raskere enn et vanlig brød. Man slipper unna både elting og heving, og steketiden blir ikke så mye lengre enn et hvilket som helst annet brød. Brødet blir relativt kraftig på smak og smaker derfor godt med en smakfull ost og en liten skvett honning.
Legg igjen en kommentar