
Topp gjerne kremet grønnsakscurry med mango chutney med noen grønne purreringer og litt chili til pynt.
Oppskrift på kremet grønnsakscurry med mango chutney
Kremet grønnsakscurry med mango chutney er en indiskinspirert vegetarrett som er rik på gode smaker.
Ingredienser:
-gir 3 porsjoner
1 løk
1 fedd hvitløk
1/3 purre
0,5 chili
1 paprika
8 sjampinjonger
3 ss rapsolje
1 boks hvite bønner
1 boks kikerter
2 dl creme fraiche
4 ss mango chutney
2 ss soyasaus
0,5 ss karri
60 g cashewnøtter
3 porsjoner ris
TIPS! Ønsker du å benytte tørre bønner og kikerter bør disse legges i bløt natten i forveien og kokes møre før de benyttes i denne oppskrifta.
Fremgangsmåte:
- Kok ris som anvist på pakken.
- Hakk løk, paprika og sjampinjong grovt. Kutt purre i ringer og finhakk hvitløk og chili. Legg gjerne av noen grønne purrebiter og noen ringer chili til pynt.
- Stek det hele blankt i litt olje i ei gryte. Ha i avrente bønner og kikerter, crème fraîche, mango chutney, soyasaus og karri og varm opp.
- Server retten med ris og topp med cashewnøtter. Pynt gjerne med noen grønne purrebiter og chiliringer.
For en tid tilbake ble jeg kontaktet av Maj-Britt fra matbloggen Spiselandslaget. Maj-Britt jobber for å fremme kjøttfri mandag i Norge, og hun har også gitt ut en hel kokebok full av «kjøttfrie mandager». Hun hadde et ønske om å få flere matbloggere til å fremme samme tema. Jeg har riktignok ikke fokusert så mye på kjøttfri mandag, men jeg har lenge forsøkt å lage rikelig med gode vegetarretter samt inkludere to vegetariske dager i mine ukemenyer. Det finnes en hel rekke gode grunner til å spise mer grønt; det er godt, sunt og det er i de aller, aller fleste tilfeller bra for miljø og verdens matresurser. Så enten du velger å gjøre det på en mandag, tirsdag eller onsdag (eller alle tre for den saks skyld), er Maj-Britt og jeg fullstendig enig om at vegetarmat er både godt og bra!
Legg igjen en kommentar