Oppskrift på kremet grønnsakscurry med mango chutney
Kremet grønnsakscurry med mango chutney er en indiskinspirert vegetarrett som er rik på gode smaker.
Ingredienser:
-gir 3 porsjoner
1 løk
1 fedd hvitløk
1/3 purre
0,5 chili
1 paprika
8 sjampinjonger
3 ss rapsolje
1 boks hvite bønner
1 boks kikerter
2 dl creme fraiche
4 ss mango chutney
2 ss soyasaus
0,5 ss karri
60 g cashewnøtter
3 porsjoner ris
TIPS! Ønsker du å benytte tørre bønner og kikerter bør disse legges i bløt natten i forveien og kokes møre før de benyttes i denne oppskrifta.
Fremgangsmåte:
- Kok ris som anvist på pakken.
- Hakk løk, paprika og sjampinjong grovt. Kutt purre i ringer og finhakk hvitløk og chili. Legg gjerne av noen grønne purrebiter og noen ringer chili til pynt.
- Stek det hele blankt i litt olje i ei gryte. Ha i avrente bønner og kikerter, crème fraîche, mango chutney, soyasaus og karri og varm opp.
- Server retten med ris og topp med cashewnøtter. Pynt gjerne med noen grønne purrebiter og chiliringer.
For en tid tilbake ble jeg kontaktet av Maj-Britt fra matbloggen Spiselandslaget. Maj-Britt jobber for å fremme kjøttfri mandag i Norge, og hun har også gitt ut en hel kokebok full av «kjøttfrie mandager». Hun hadde et ønske om å få flere matbloggere til å fremme samme tema. Jeg har riktignok ikke fokusert så mye på kjøttfri mandag, men jeg har lenge forsøkt å lage rikelig med gode vegetarretter samt inkludere to vegetariske dager i mine ukemenyer. Det finnes en hel rekke gode grunner til å spise mer grønt; det er godt, sunt og det er i de aller, aller fleste tilfeller bra for miljø og verdens matresurser. Så enten du velger å gjøre det på en mandag, tirsdag eller onsdag (eller alle tre for den saks skyld), er Maj-Britt og jeg fullstendig enig om at vegetarmat er både godt og bra!
Legg igjen en kommentar