• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Kremet grønnsakscurry med mango chutney

27. mars 2016 By Mia Skriv en kommentar

Kremet grønnsakscurry med mango chutney

Topp gjerne kremet grønnsakscurry med mango chutney med noen grønne purreringer og litt chili til pynt.

Oppskrift på kremet grønnsakscurry med mango chutney

Kremet grønnsakscurry med mango chutney er en indiskinspirert vegetarrett som er rik på gode smaker.

Ingredienser:

-gir 3 porsjoner

1 løk
1 fedd hvitløk
1/3 purre
0,5 chili
1 paprika
8 sjampinjonger
3 ss rapsolje
1 boks hvite bønner
1 boks kikerter
2 dl creme fraiche
4 ss mango chutney
2 ss soyasaus
0,5 ss karri

60 g cashewnøtter

3 porsjoner ris

TIPS! Ønsker du å benytte tørre bønner og kikerter bør disse legges i bløt natten i forveien og kokes møre før de benyttes i denne oppskrifta.

Fremgangsmåte:

  1. Kok ris som anvist på pakken.
  2. Hakk løk, paprika og sjampinjong grovt. Kutt purre i ringer og finhakk hvitløk og chili. Legg gjerne av noen grønne purrebiter og noen ringer chili til pynt.
  3. Stek det hele blankt i litt olje i ei gryte. Ha i avrente bønner og kikerter, crème fraîche, mango chutney, soyasaus og karri og varm opp.
  4. Server retten med ris og topp med cashewnøtter. Pynt gjerne med noen grønne purrebiter og chiliringer.

Kremet grønnsakscurry med mango chutney

For en tid tilbake ble jeg kontaktet av Maj-Britt fra matbloggen Spiselandslaget. Maj-Britt jobber for å fremme kjøttfri mandag i Norge, og hun har også gitt ut en hel kokebok full av «kjøttfrie mandager». Hun hadde et ønske om å få flere matbloggere til å fremme samme tema. Jeg har riktignok ikke fokusert så mye på kjøttfri mandag, men jeg har lenge forsøkt å lage rikelig med gode vegetarretter samt inkludere to vegetariske dager i mine ukemenyer. Det finnes en hel rekke gode grunner til å spise mer grønt; det er godt, sunt og det er i de aller, aller fleste tilfeller bra for miljø og verdens matresurser. Så enten du velger å gjøre det på en mandag, tirsdag eller onsdag (eller alle tre for den saks skyld), er Maj-Britt og jeg fullstendig enig om at vegetarmat er både godt og bra!

Filed Under: Middag, Oppskrifter, Vegetar Tagged With: Gryter, Rask middag, Vegetar

Forrige post: « Krydret gulrotkake med porter
Neste post: Frøbrød med nøtter »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat