
Krydret gulrotkake med porter er saftig og rik på gode smaker
Oppskrift på krydret gulrotkake med porter
Krydret gulrotkake med porter er saftig og god og den smaker hakket mer enn en standard gulrotkake.
Ingredienser
-gir en rund kake
Bunn:
4 egg
120 g brun farin
320 g hvetemel
350 g gulrot
1 eple
0,5 appelsin
2 dl rapsolje
1 dl porter-øl
3 ts bakepulver
2 ts kanel
1 ts ekte vaniljesukker
1 ts malt ingefær
0,5 ts salt
Ostekrem:
250 g kremost naturell
100 g smør
170 g melis
0,5 sitron
80 g valnøtter
TIPS! Bruk gjerne en porter med litt kraftig smak, da blir smaken hakket mer fremtredende.
Fremgansmåte
- Pisk egg og brun farin luftig. Sett smør og kremost til temperering.
- Skrell eple og rens gulrøtter. Riv eple og gulrøttene på et råkostjern. Skjær av zesten fra appelsinen (det ytterste, tynne oransje laget på skallet). Bland det hele forsiktig inn med blandinga av egg og farin.
- Vend deretter inn rapsolje og porter.
- Bland sammen krydder, bakepulver og mel, og sikt dette forsiktig inn i røra.
- Kle ei sirkulær kakeform med bakepapir og hell over røra.
- Stek på over- og undervarme 180 °C på nederste rille til kaka er gjennomstekt, i 35 – 45 minutter. Sjekk gjerne med en tynn strikkepinne eller lignende. Kaka er gjennomstekt når deigen ikke sitter på strikkepinnen. Avkjøl kaka på rist.
- Skjær zest at sitron til kaketopping. Finhakk zesten og bland den met kremost, smør og melis. Smak til med sutronsaft.
- Del kaka i to og smør på et lag med ostekrem mellom de to kakedelene. Dekk så topp og sider med ostekrem.
- Grovhakk valnøtter og dekk siden på kaka med valnøtter.
Jeg har ikke klart å lære meg å like å drikke øl, men en liten skvett i maten, som for eksempel i denne oppskrifta på krydret gulrotkake med porter, synes jeg ølet kan komme godt med. Jeg tar meg gjerne turen innom polet for å finne en porter som har ekstra kraftig smak, for da blir smaken hakket mer fremtredende. Skulle du ønske å lage denne kaka uten porter, kan du bytte ut ølet med ekstra rapsolje.
Legg igjen en kommentar