Oppskrift på quinoasalat med spinat og soltørkede tomater
Quinoasalat med spinat og soltørkede tomater går raskt å lage og den er deilig på smak. Salaten serveres med en litt syrlig og smaksrik dressing, og passer både som tilbehør og som lunsj.
Ingredienser:
-gir 2 porsjoner
Salat:
80 g spinat
0,5 dl quinoa
6 soltørkede tomater
60 g usaltede cashewnøtter
Dressing:
2 ss olivenolje
0,1 sitron
1 ts dijonsenep
0,5 ts urtesalt
0,25 ts pepper
0,5 ss sukker
Fremgangsmåte:
- Kok quinoa som anvist på pakken.
- Bland sammen alle ingrediensene til dressingen.
- Rens spinat og hakk soltørkede tomater i grove biter.
- Bland det hele sammen og server salaten med dressing.
Den siste tiden har jeg lagd mye mat med quinoa, og deriblant har det vært mange forskjellige salater . Quinoa har en koketid på under 15 minutter, det er sunt og mettende, og dermed et perfekt utgangspunkt for en mettende salat i et travelt øyeblikk. Jeg kombinerer ofte quinoa med restene av salat jeg har liggende i kjøleskapet, og vips så har man en deilig salat.
Denne oppskrifta er del av mitt samarbeid med Helios.
Legg igjen en kommentar