Som jeg sikker har nevnt tidligere her på bloggen, så synes jeg det er skikkelig artig å leke litt med maten fra tid til annen. Jeg har ikke hauger og lass med tålmodighet til pirkearbeid på kjøkkenet, så det blir sjelden storslåtte kaker med detaljert utforming. Men når jeg kan lage artige småting som fuglereder av kokosmakroner – da storkoser jeg meg på kjøkkenet.
Oppskrift på fuglereder av kokosmakroner til påske
Fuglereder av kokosmakroner er deilige på smak, veldig lette å lage og de gjør seg godt sammen med resten av påskepynten.
Ingredienser:
-gir 12 fuglereder
2 eggehviter
100 g sukker
1 ts vaniljesukker
150 g kokosmasse
36 små sjokoladeegg
Fremgangsmåte:
- Pisk eggehviter og sukker hvitt.
- Vend inn vaniljesukker og kokosmasse og fordel det hele i 12 mellomstore muffinsformer.
- Lag groper på midten av hver kokosmakron med ei skje. Gropa vil tettes nesten helt igjen under steking, men resulterer i en kokosmakron som heller svakt innover mot midten – en nødvendighet for å få eggene til å ligge på toppen av kokosmakronene.
- Stek kokosmakronene på 180 °C i omtrent 20 minutter.
- Kjøl makronene ned på rist.
- Ta muffinsformene forsiktig av og topp med påskeegg.
Legg igjen en kommentar