Oppskrift på gelégodteri med bringebær
Gelégodteri med bringebær er myke og seige inni og har et knasende sprøtt sukkerlag på yttersiden.
Ingredienser
200 g bringebær
300 g sukker
50 g lys sirup
2ts sitronsaft
0,5 dl vann
40 g gelatinpulver
70 g sukker til strø
Fremgangsmåte
- Mos bringebærene og klem ut safta med ei sil eller et klede.
- Kok opp bringebærsaft, sukker, sirup og sitronsaft. La det småkoke til sukkeret har blitt flytende og glatt.
- Rør ut gelatinpulveret i varmt vann og la det svelle i noen minutter.
- Kle en stor brødform eller en liten ildfast form med bakepapir og hell blandinga over. La gelégodteriet stivne.
- Dryss over sukker over toppen av gelégodteriet, skjær i biter og vend bitene i sukker. Leg bitene med litt mellomrom på et brett og la dem tørke i noen timer. Strø med litt ekstra sukker om noe væske trenger igjennom.
Gelégodteri med bringebær minner meg om barndommen. Jeg husker veldig godt at mamma og jeg lagde noe tilsvarende gelégodteri en jul for mange år siden, og i en barnebunn var smaken av dette godteriet rett og slett fullkommen. Jeg har lenge tenkt på at jeg burde teste meg fram til en tilsvarende oppskrift, men det skulle visst ta sin tid før det hele ble realisert. Ønsker du andre smaker enn bringebær på godteriet er det bare å bytte ut saft av bringebær med saft av blåbær, sitron, appelsin eller andre godsaker.
Legg igjen en kommentar