Oppskrift på sjokoladekuler med lakris
Sjokoladekuler med lakris inneholder kun tre ingredienser, er enkle å lage, og forsvinner i en fei.
Etter at jeg publiserte denne oppskrifta har jeg fått et tips av en leser om å skjære ei lakrisstang i biter og trille sjokoladekuler rundt lakrisbiten. Jeg måtte prøve meg på dette og det ble definitivt en suksess og kan absolutt anbefales!
Ingredienser
-gir 15 kuler
50 g søt kondensert melk
150 g kokesjokolade
2 ss lakrispulver
TIPS! Finner du ikke lakrispulver kan du bruke hockeypulver, og har du ikke søtet kondensert melk kan den byttes ut med en liten skvett fløte.
Fremgangsmåte
- Smelt sjokolade i vannbad. Rør inn søtet kondensert melk og kjøl ned til det hele blir en seig masse.
- Trill kuler av sjokoladeblandinga og vend kulene i lakrispulveret. Oppbevar kulene kjølig.
Når jeg lager ei oppskrift er det ikke alltid full klaff på første forsøk. Smak og bilder skal godkjennes før jeg gir meg. Og sjokoladekuler med lakris er rett og slett farlig gode. For å unngå at jeg skulle finne på å spise opp alle disse kulene helt selv (og, ja, jeg snakker nå av erfaring), tok jeg kun et par smakebiter og resten sendte jeg med min bedre halvdel på jobben. Jeg er jo alltids litt spent på tilbakemeldinger på det jeg har lagd, så min kjære samboer hadde knapt kommet inn av døra før jeg satt i gang med avhøret. Som svar på mitt spørsmål om hva de hadde sagt om mitt nye godteripåfunn på jobben fikk jeg: «Hm, jo, da jeg satt dem fram på benken lurte de på hvem som hadde tatt med elgbæsj på jobben.» Og jeg må vel medgi at de kan se en smule ut som elgbæsj, men skikkelig gode er de!
Kari
Hei Mia!
Dette skal jeg prøve å lage i kveld! 🙂 Lurer på hvor får jeg kjøpt kondensert melk? Går det fint å reise med kulene noen timer uten kjøleskap?
Mia
Heisann, Kari!
Du finner søtet kondensertmelk på «grønnsaksbutikkene» med mye import, men jeg har også sett det på større dagligvarebutikker. Finner du ikke søtet kondensertmelk kan du bruke redusert mengde Vikingmelk eller kremfløte. Det skal gå helt fint å reise med dem. Du kan jo ta med deg litt ekstra lakrispulver og rulle kulene en ekstra gang om noe fuktighet trekker i gjennom.
Mia 🙂
Malin
Hei! Hvor kjøper du lakrispulver?
Mia
Hei! Jeg har funnet det på de største Meny-butikkene. Ellers kan du få kjøpt det på nett 🙂
Ljuba
Det finnes også på TGR i avdeling med krydder(en liten pakke for 20) or PANDURO(stor for ca. 100).
linda
Hei
Du skriver at du har fått tilbakemelding på at det går an å bruke lakrisstang i midten av sjokoladen- hvilken lakrisstang er det du anbefaler? Jeg finner bare den søte sorten ikke salt lakris 🙂
Mia
Hei! Jeg er veldig glad i salt lakris, så det er det jeg har brukt. Jeg har f.eks. kjøpt en på Søstrene Grene som passa jeg syntes ble bra 🙂
Sigrid
Litt naughty på bloggen – Lakrispuler? Se første setning under oppskriften 😀
Mia
Haha, må vel nesten rette opp den, ja. Godt den fikk stå der i to år først! 😛
Linn Endresen
Hei hei, hva er egentlig forskjellen på lakrispulver og lakrisrotpulver? Ser jeg ved en glipp har kjøpt feil…
Ville du anbefalt meg en ny tur til butikken, eller tror du sjokoladen kan bli jevngod med lakrisrotpulver også?
Mia
Hei! Jeg tror du kan slippe den ekstraturen til butikken. Det står at min er ekstrakt fra lakrisrot også, så da tipper jeg det kun er forskjellig navn fra forskjellig produsent 🙂
Linn Endresen
Haha, jaggu! Det fungerte bra! Men jeg skjønner hva du mener med elgbæsj!
Takk for oppskriften!
Helene
Hei! Vet du sånn ca hvor lenge disse er holdbare?:)
Mia
Hei! Jeg vil tippe at de holder et par uker om de oppbevares kjølig. Det er kondensert melk som reduserer holdbarheten. Ønsker du noe lignede som skal holde hakket lengre, kan du dyppe en lakrisbit i ren sjokolade og drysse litt lakrispulver over når sjokoladen begynner å stivne:)