
Wraps med sitronmarinert kylling, mango og granateple toppet med koriander
Oppskrift på wraps med sitronmarinert kylling, mango og granateple
Wraps med sitronmarinert kylling, mango og granateple er friske og gode på smak – et meget godt alternativ til den vanlige tacoen!
Ingredienser
-gir 2 porsjoner
Sitronmarinert kyllig:
300 g kyllingfilet
0,25 sitron
0,5 ts salt
1 ts garam masala
1 ts spisskummen
0,5 ts paprikapulver
0,25 ts chilipulver
1 ss olivenolje
En håndfull koriander
Tilbehør:
1 løk
4 ss olivenolje steking
1 avokado
0,5 mango
0,5 granateple
1 dl rømme
6 små tortillawraps
Fremgangsmåte
- Vask sitronen godt og skjær av zesten. Bland sammen sitronsaft, zest, salt, garam masala, spisskummen, paprikapulver, chilipulver og olivenolje.
- Skjær kylling i biter og bland kylling og marinade godt sammen. La kyllingen ligge i marinaden i noen timer, gjerne natten over.
- Rens granateple og kutt avokado og mango grovt.
- Hakk løken grovt og stek den med litt olje i stekepanna til den er mør. Legg løken til side og stek kyllingen.
- Server kylling og løk i tortillawraps med avokado, mango, granateple og rømme.
Sommeren etter jeg var ferdig med studiene, dro min samboer og jeg på en aldri så liten tur til Sør-Amerika. Og jeg hadde gleda meg stort til maten i Mexico. Typisk nok gikk jeg skikkelig ned for telling allerede andre dagen. Og jeg har aldri i mitt voksne liv, verken før eller etter, hatt mer lyst på mat i fra McDonald’s. Det tok sin tid, men mageproblemene bedra seg heldigvis noe etter en del gestikulering og miming hos en doktor (han kunne ikke engelsk, jeg kan ikke et kløyva ord spansk). Men min fascinasjon for meksikanskinspirert mat fortsetter til tross for at jeg ikke kan skryte av å ha smakt så alt for mye autentisk meksikansk mat. Derfor nyter jeg wraps med sitronmarinert kylling, mango og granateple i påvente av en ny mulighet til en tur til Mexico!
Supersnadder!!
Godt den falt i smak! 😀