Oppskrift på stekt ris med spinat og cashew
Stekt ris med spinat og cashew er en smakfull vegetarrett som går raskt å lage.
Ingredienser:
-gir 2 porsjoner
2 dl ris
200 g spinat
3 egg
0,5 chili
2 fedd hvitløk
1 rødløk
1 søtpaprika
3 ss olivenolje
0,5 lime
2 ss soyasaus
1 ts hvitvinseddik
1 ss akasiehonning
0,5 ss karri
80 g cashewnøtter
TIPS! Har du rester av ris fra gårsdagens middag kan du benytte dette til å lage stekt ris med spinat og cashew.
Fremgangsmåte:
- Kok ris som anvist på pakka, eller benytt risrester fra gårsdagens middag.
- Rens spinat og stek den i ei stekepanne til mesteparten av væsken har fordampet. Legg så spinaten til side.
- Visp sammen eggene og stek finhakket eggerøre. Legg eggerøren til side.
- Finhakk chili og hvitløk og grovhakk rødløk og paprika. Fres det hele raskt i ei stekepanne med litt olje.
- Tilsett ris og stek et par minutter under omrøring.
- Bland sammen limesaft, soyasaus, hvitvinseddik, karri og akasiehonning. Tøm det hele over risen.
- Vend så inn eggerøre, spinat og cashewnøtter.
Som jeg nevnt flere ganger tidligere forsøker jeg stadig å kaste mindre mat. Og det kan være en ganske stor utfordring når man man har en matblogg og liker å teste ut nye smaker. Jeg har ingen problemer med å spise mat som har gått ut på datoen, men jeg er ikke særlig lysten på å spise ting som ikke lenger smaker godt. I noen tilfeller kan det jo være direkte farlig, men selv om det kun har gått utover smaken på produktet står det ikke øverst på ønskelista mi å spise halvdårlig mat.
Jeg innført en rekke tiltak for å forhindre at jeg kjøper for mye mat eller planlegger så dårlig at mye mat må kastes. Jeg handler for ei uke om gangen, helst på et tidspunkt hvor jeg ikke er sulten. Da er det større sjans for at jeg holder meg til handlelista og ikke finner en hel masse andre matvarer jeg «sikkert» kommer til å få bruk for (selv om det ikke er behov for dem i noe av det jeg skal lage) utover uka. Jeg forsøker skrive handlelistene mine når jeg er hjemme, så jeg faktisk kan sjekke ut hva som befinner seg i skuffer og skap. I tillegg har jeg begynt å planlegge for minst en dag med restemat i uka. Og denne oppskrifta er helt super om restene består av ris og grønnsaker!
Denne oppskrifta er skrevet som del i mitt samarbeid med Helios
Legg igjen en kommentar