Oppskrift på ovnsbakt eple med vaniljekesam
Ovnsbakte epler med mandler, sukker og vaniljekesam utgjør en saftig og god dessert som faller i smak hos de aller fleste.
Ingredienser
-gir 2 porsjoner
2 epler
30 g mandler
0,5 ts kanel
15 g smør
15 g sukker
1 dl vaniljekesam
Fremgangsmåte
- Skyll eplene godt og fjern kjernen uten at eplet deles opp. Skjer av litt av bunnen på eplene så de kan stå flatt på et stekebrett.
- Grovhakk mandler og bland mandlene med sukker og kanel. Fyll dette i hullet etter kjernen og legg en klatt smør på toppen av hvert fylte eple.
- Stek eplene på 225 °C til eplene er møre (omtrent 25 minutter).
- Server de varme eplene med vaniljekesam.
Eple er et ord jeg har fundert litt over. Ordet har en symbolsk betydning i flere religioner, historier og sagn. På norsk kan man si eple eller søteple om frukten og jordeple om potet, og ordet inngår i «granateple». På engelsk finner du igjen ordet «apple» i «pineapple», altså ananas. Men skal man tro wikipedia, har dette mysteriet altså en logisk forklaring. Eple skal nemlig fra gammelt av ha blitt brukt som en samlebetegnelse for mange forskjellige typer frukt og nøtter. Dagens ovnsbakte eple med vaniljekesam smaker i alle fall helt fortreffelig!
Legg igjen en kommentar