• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Grillet halluomi med hjemmelaget pesto, sennepspoteter og grønnsaker

16. juni 2018 By Mia Skriv en kommentar

Grillet halluomi med hjemmelaget pesto, sennepspoteter og grønnsaker

Grillet halluomi med hjemmelaget pesto, sennepspoteter og grønnsaker

Grillplata på bildene er sponset av Le Creuset

Med full oppussing på gang, har det blitt mye grilling i vår. Men jeg skal virkelig ikke klage, for det er knapt nok mulig å ha bedre vær enn vi har hatt i vår kjøkkenløse (og stueløse for den saks skyld) periode. Grilling i regnvær er på ingen måte ikke like stas, men det har heldigvis kun blitt én regnværsgrilling de siste ukene. Og med alle disse grillmiddagene tror jeg faktisk at det er grillet halluomi med hjemmelaget pesto, sennepspoteter og grønnsaker jeg vil trekke fram som favoritten. Vi har fremdeles en måned igjen før oppussinga er ferdig, så kanskje kan jeg by på flere favoritter i tiden som kommer!

Grillet halluomi med hjemmelaget pesto, sennepspoteter og grønnsaker

Oppskrift på grillet halloumi med hjemmelaget pesto, sennepspoteter og grønnsaker

Grillet halloumi med hjemmelaget pesto, sennepspoteter og grønnsaker er skikkelig deilig på smak. Retten inneholder en god del ingredienser, men er allikevel relativt enkel å lage.

Ingredienser:

-gir 2 porsjoner

300 g halloumiost
8 asparges
8 små gulrøtter eller 4 store
250 g småpoteter
0,5 sitron
4 ss rapsolje til pensling

Saus til småpotetene:
2 ss dijonsennep
1 fedd hvitløk
2 ss rapsolje
0,25 ts salt

Pesto:
1 potte basilikum
50 g parmesan
1 fedd hvitløk
1 dl olivenolje (rapsolje kan også benyttes)
4 ss pinjekjerner
0,25 ts salt
0,25 ts pepper

Fremgangsmåte:

  1. Forvarm grill eller grillpanne.
  2. Finhakk hvitløk og en håndfull basilikumblader. Bland sammen sennep, rapsolje, hvitløk, basilikum og salt til en tykk saus.
  3. Skyll småpoteter godt og pensle dem i litt rapsolje.
  4. Skrell gulrøtter og del dem i to på langs om de er store. Pensle gulrøttene med rapsolje.
  5. Legg poteter og gulrøtter på grillen eller i grillpanne. De skal ligge til de har fått fin farge på den ene siden.
  6. Tørrist pinjekjerner i en varm stekepanne. Miks sammen resten av basilikumbladene, olje, pinjekjerner, grovhakket parmesan og hvitløk i en kjøkkenmaskin eller med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft.
  7. Snu poteter og gulrøtter når de har fått farge på stekeflaten.
  8. Knekk av den nederste biten av stilken på aspargesen og pensle med litt olje.
  9. Del halloumi i tykke skiver og sitronen i båter.
  10. Når potetene og gulrøttene begynner å få farge på andre siden også legges halloumiskiver, asparges og sitronbåter på grill/grillpanne. Stek på hver side til det har fått fin farge (noen minutter på hver side).
  11. Klem sitronsaft over grønnsakene, ha dijonsausen over potetene.
  12. Server halloumi med pesto, småpoteter, gulrøtter og asparges.

Filed Under: Middag, Oppskrifter, Vegetar Tagged With: Grill

Forrige post: « Mine beste oppskrifter på sommertapas
Neste post: Limonade med mynte og lavendel »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2025 Mias Mat