I fjor oppdaga jeg at vi har lavendel i hagen. Den blomstra like etter at vi flytta inn, men midt oppi innflytningskaoset rakk jeg ikke annet enn å nyte synet av den. I år har jeg fryst den inn i isbiter og brukt den i limonade. Begge deler med stor suksess!
Oppskrift på Limonade med mynte og lavendel
Limonade med mynte og lavendel er søt og syrlig på smak og den lukter herlig sol og sommer. Pyntes den med noen friske kvaster lavendelblomster ser den også helt super ut!
Ingredienser
-gir 5 porsjoner
3 sitroner
5 dl vann
1 dl sukker
5 stilker lavendel
1 håndfull mynteblader
1 håndfull isbiter
Fremgangsmåte:
- Skyll lavendelen og klipp av stilken ved blomstene.
- Kok opp sukker, vann og lavendel og la det småkoke til sukkeret er helt løst opp.
- Fisk eller sil ut lavendelblomstene og sett sirupen til nedkjøling.
- Klem saft ut av sitronene og bland safta inn med lavendelsirupen. Smak deretter til med litt ekstra vann om ønskelig.
- Ha rikelig med isbiter og mynteblader i limonaden før servering.
Legg igjen en kommentar