Grillplata på bildene er sponset av Le Creuset
Med full oppussing på gang, har det blitt mye grilling i vår. Men jeg skal virkelig ikke klage, for det er knapt nok mulig å ha bedre vær enn vi har hatt i vår kjøkkenløse (og stueløse for den saks skyld) periode. Grilling i regnvær er på ingen måte ikke like stas, men det har heldigvis kun blitt én regnværsgrilling de siste ukene. Og med alle disse grillmiddagene tror jeg faktisk at det er grillet halluomi med hjemmelaget pesto, sennepspoteter og grønnsaker jeg vil trekke fram som favoritten. Vi har fremdeles en måned igjen før oppussinga er ferdig, så kanskje kan jeg by på flere favoritter i tiden som kommer!
Oppskrift på grillet halloumi med hjemmelaget pesto, sennepspoteter og grønnsaker
Grillet halloumi med hjemmelaget pesto, sennepspoteter og grønnsaker er skikkelig deilig på smak. Retten inneholder en god del ingredienser, men er allikevel relativt enkel å lage.
Ingredienser:
-gir 2 porsjoner
300 g halloumiost
8 asparges
8 små gulrøtter eller 4 store
250 g småpoteter
0,5 sitron
4 ss rapsolje til pensling
Saus til småpotetene:
2 ss dijonsennep
1 fedd hvitløk
2 ss rapsolje
0,25 ts salt
Pesto:
1 potte basilikum
50 g parmesan
1 fedd hvitløk
1 dl olivenolje (rapsolje kan også benyttes)
4 ss pinjekjerner
0,25 ts salt
0,25 ts pepper
Fremgangsmåte:
- Forvarm grill eller grillpanne.
- Finhakk hvitløk og en håndfull basilikumblader. Bland sammen sennep, rapsolje, hvitløk, basilikum og salt til en tykk saus.
- Skyll småpoteter godt og pensle dem i litt rapsolje.
- Skrell gulrøtter og del dem i to på langs om de er store. Pensle gulrøttene med rapsolje.
- Legg poteter og gulrøtter på grillen eller i grillpanne. De skal ligge til de har fått fin farge på den ene siden.
- Tørrist pinjekjerner i en varm stekepanne. Miks sammen resten av basilikumbladene, olje, pinjekjerner, grovhakket parmesan og hvitløk i en kjøkkenmaskin eller med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft.
- Snu poteter og gulrøtter når de har fått farge på stekeflaten.
- Knekk av den nederste biten av stilken på aspargesen og pensle med litt olje.
- Del halloumi i tykke skiver og sitronen i båter.
- Når potetene og gulrøttene begynner å få farge på andre siden også legges halloumiskiver, asparges og sitronbåter på grill/grillpanne. Stek på hver side til det har fått fin farge (noen minutter på hver side).
- Klem sitronsaft over grønnsakene, ha dijonsausen over potetene.
- Server halloumi med pesto, småpoteter, gulrøtter og asparges.
Legg igjen en kommentar