• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til primært sidefelt
  • Hopp til bunntekst
Mias Mat
  • Inspirasjon
  • Om meg
  • Kontakt
  • Bokhylla
  • Navigation Menu: Social Icons

    • 
    • 
    • 

Grønnkålchips

3. januar 2020 By Mia Skriv en kommentar

Grønnkålchips

Jeg hadde store ambisjoner om spennende innhold i både potter og plantekasse i fjor. Men både baby og kalde vårnetter tok knekken på mange av planene mine. Grønnkålen viste seg derimot å være en seigliva sak. Det ble riktignok en ganske heftig kamp mot kålormen midt på sommeren, men ellers leverte grønnkålen godt. Siste høsting skjedde faktisk med hodelykt og vinterjakke i november.

Men tilbake til kålormen. Den kom så plutselig at jeg ikke rakk å få summa meg. Fine grønnkålplanter ble redusert til pjuskete greier, og jeg bestemte meg for å starte en krig. Jeg fikk flere forskjellige tips til hvordan man kunne bli kvitt kålorm, men det var mye som ikke funka. Risting av planter til larvene datt ned viste seg å være det som hadde best virkning. Forståelsen for sprøyting var mildt sagt stigende mens jeg sto der og rista på plantene i tide og utide. Men på sensommeren fikk jeg heldigvis overtaket. Antagelig ble jeg hjulpet av synkende temperatur også.

Grønnkålchips

Oppskrift på grønnkålchips

Grønnkålchips har virkelig vært en positiv overraskelse for min del. Chipsene passer til så mye. Jeg spiser det som snacks, har det som tilbehør til middagen og det har blitt et fast innslag i fredagstacoen.

Antall porsjoner: 6 porsjoner
Tidsforbruk: 15 – 20 minutter

 

Ingredienser:

200 g grønnkål
3 ss nøytral olje
0,25 sitron
1 ts maldonsalt
0,25 ts pepper

 

Fremgangsmåte:

  1. Skyll grønnkålen godt og riv av de tykke delene av stilkene. Riv bladene i grove biter.
  2. Legg grønnkålen på strekebrett og vend inn olje, sitonsaft, salt og pepper. Sørg for at grønnkålen ikke blir liggende lagvis. Bruk heller flere stekebrett om nødvendig.
  3. Stek på 175 °C varmluft til grønnkålen er sprø, i ca. 15 minutter. Settes flere brett i ovnen på én gang kan det være nødvendig å øke steketiden noe.

 

Grønnkålchips

Filed Under: Oppskrifter, Smått og tilbehør, Tilbehør Tagged With: Fra hagen

Forrige post: « Ukemeny med førjulsmiddager
Neste post: Vegansk konfekt »

Reader Interactions

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hoved sidebar

Mias mat

Velkommen til min matblogg! Jeg heter Mia og jeg er glad i å lage mat og å ta bilder. Så her finner du min kombinasjon av nettopp det. Maten som presenteres her er den vi spiser til hverdags og til fest her hjemme!

Bestill boka mi her:



Personvern

Les mer om personvern på nettside og app her.

Få Mias Mat for Android og iOS:

  • 
  • 

Kategorier

Følg meg gjerne:

  • 
  • 
  • 
  • 
  • 

Søk på denne siden

Stikkord

Asiatisk Barnevennlig Boller Brød Fisk Fra hagen Fra skogen Godis Grill Grytebrød Gryter Hyttemat Is Jul Kake Kjøtt Konfekt kosemat Mat og kjemi Pizza Påske Rask middag Restemat Salat Smoothie Smått og tilbehør Sunnere godsaker Suppe surdeig Taco Tapas vegansk Vegetar

Dessert

Smuldrepai med rabarbra
Rabarbrakaramell
Cookies i vaffeljernet

Vis flere innlegg

Bakst

Eltefritt grytebrød til hverdags
Verdens beste eplekake

Vis flere innlegg

Middag

Enkel ramen med marinerte egg
Alt-i-ett vegetarisk meksikansk gryte
Asiatisk ribbe med steam buns og syltede grønnsaker

Vis flere innlegg

Smått og tilbehør

Bruschetta med tomat og basilikum
Hjemmelagde krutonger
Salsa av grønne tomater

Vis flere innlegg

Drikke

Blåbærmojito
Alkoholfri moscow mule
Alkoholfri fjellbekk

Vis flere innlegg

Footer

Hei på deg og velkommen til min matblogg! Hyggelig at du tok deg turen innom, og jeg håper du finner noe som faller i smak. Søk gjerne etter det du måtte ønske i søkefeltet under.

Copyright © 2023 Mias Mat