Jeg hadde store ambisjoner om spennende innhold i både potter og plantekasse i fjor. Men både baby og kalde vårnetter tok knekken på mange av planene mine. Grønnkålen viste seg derimot å være en seigliva sak. Det ble riktignok en ganske heftig kamp mot kålormen midt på sommeren, men ellers leverte grønnkålen godt. Siste høsting skjedde faktisk med hodelykt og vinterjakke i november.
Men tilbake til kålormen. Den kom så plutselig at jeg ikke rakk å få summa meg. Fine grønnkålplanter ble redusert til pjuskete greier, og jeg bestemte meg for å starte en krig. Jeg fikk flere forskjellige tips til hvordan man kunne bli kvitt kålorm, men det var mye som ikke funka. Risting av planter til larvene datt ned viste seg å være det som hadde best virkning. Forståelsen for sprøyting var mildt sagt stigende mens jeg sto der og rista på plantene i tide og utide. Men på sensommeren fikk jeg heldigvis overtaket. Antagelig ble jeg hjulpet av synkende temperatur også.
Oppskrift på grønnkålchips
Grønnkålchips har virkelig vært en positiv overraskelse for min del. Chipsene passer til så mye. Jeg spiser det som snacks, har det som tilbehør til middagen og det har blitt et fast innslag i fredagstacoen.
Antall porsjoner: 6 porsjoner
Tidsforbruk: 15 – 20 minutter
Ingredienser:
200 g grønnkål
3 ss nøytral olje
0,25 sitron
1 ts maldonsalt
0,25 ts pepper
Fremgangsmåte:
- Skyll grønnkålen godt og riv av de tykke delene av stilkene. Riv bladene i grove biter.
- Legg grønnkålen på strekebrett og vend inn olje, sitonsaft, salt og pepper. Sørg for at grønnkålen ikke blir liggende lagvis. Bruk heller flere stekebrett om nødvendig.
- Stek på 175 °C varmluft til grønnkålen er sprø, i ca. 15 minutter. Settes flere brett i ovnen på én gang kan det være nødvendig å øke steketiden noe.
Legg igjen en kommentar