Selv om vi nordmenn gjerne tviholder på favorittrettene vår på julaften og i romjula, synes jeg allikevel det er rom for å være kreativ med førjulsmaten. Jeg er veldig glad i smakfulle og varmende gryter og supper når kvelden er mørk og været er kaldt. Og jeg blander gjerne norske tradisjonssmaker med bidrag fra det store utland for å gjøre det hele ekstra spennende.
I ukemeny med førjulsmiddager har jeg samla sammen sju smakfulle middagsretter som passer godt før julestria setter inn for fullt
Mandag: Småspicy søtpotet- og gulrotsuppe
Tirsdag: Chili cin carne
Onsdag: Godt krydret lam med hummus og granateple
Torsdag: Rødbetsuppe med sprøstekt spekeskinke
Fredag: Gratinerte squashbåter med fetakrem
Lørdag: Torsk med bacon, kålrotstappe og persillesmør
Søndag: Krydret lammegryte med aprikos og søtpotet
Ukens tilbehør: Eltefritt grytebrød med gresskarkjerner
Ukens dessert: Bakte epleroser
Legg igjen en kommentar