
Småspicy søtpotet- og gulrotsuppe med deilig topping
Når jeg er på middagsbesøk hos venner har jeg en aldri så liten tendens til å stille spørsmål om ingredienser og fremgangsmåte når det plasseres en spennende rett på bordet. Kanskje blir det ikke helt det samme som legges ut på matbloggen, men mye inspirasjon hentes fra middager jeg får servert hos andre.
Denne suppa fikk jeg servert hos noen venner for en god stund siden. Jeg har lagd lignende supper før, så jeg ble ikke så overrasket over at selve suppa var god. Det var toppinga som ble en positiv overraskelse for min del. At en allerede god suppe kan løftes flere hakk med litt enkel, men passende topping har jeg egentlig ikke tenkt så mye over. Derfor blir det nok flere supper med noe godt på toppen fra meg fremover!
Oppskrift på småspicy søtpotet- og gulrotsuppe med deilig topping
Småspicy søtpotet- og gulrotsuppe er god og mettende og den serveres med skikkelig deilig topping.
Antall: gir 4 porsjoner
Tilberedelsestid: 30 minutter
Ingredienser:
Suppe:
1 søtpotet
2 gulrøtter
0,5 løk
1 chili
15 g ingefær
1 fedd hvitløk
3 dl appelsinjuice
1 tomatboks
1 boks kokosmelk
1 boks røde linser
1 ts gurkemeie
1 ts spisskummen
1 ts salt
2 ss rapsolje
Topping:
0,25 granateple
50 g sukkererter
3 ss pinjekjerner
1 håndfull koriander
Fremgangsmåte:
- Hakk løk, chili, ingefær og hvitløk relativt fint. Ha det med olje i ei gryte med tykk bunn. Varm opp på middels varme og fres til løken er blank.
- Hakk søtpotet og gulrøtter i terninger.
- Ha krydderet, søtpotet og gulrot i gryta og rør om.
- Tilsett appelsinjuice, hakka tomat, kokos og linser. Kok opp og la det hele småkoke til søtpotet og gulrot er mørt, ca. 15 minutter.
- Rens granateplet. Skyll sukkererter og del dem i biter. Tørrist pinjekjerner på sterk varme i ei stekepanne.
- Miks suppa godt sammen med en stavmikser.
- Server suppe med granateplekjerner, pinjekjerner, sukkererter og koriander.
Legg igjen en kommentar