I år har jeg for første gang planta grønnkål i hagen. Til min store glede har grønnkålen vokst som bare det. Men gleden gikk etter en stund over i forargelse – kålormen har funnet veien til plantekassa mi. Og kålormene er noen sære typer. De spiser ikke nødvendigvis opp ett helt blad og lar andre stå. For hadde de gjort det, da kunne vi levd side om side kålormen og jeg. Men kålormen har konstant full fest og spiser litt her og litt der. Dermed ser alle grønnkålplantene mine skikkelig stusselige ut. Derfor har jeg satt igang en ganske så heftig krig. Utfallet er ennå uklart, men jeg håper på seier!
Oppskrift på grønnkålpesto
Grønnkålpesto er deilig på smak og den kan brukes der hvor man vanligvis lager basilikumpesto, for eksempel til tapas, salater og som tilbehør til middagen.
Ingredienser:
60 g grønnkål
2 ss pinjekjerner
1 hvitløksfedd
25 g revet parmesan
0,5 dl nøytral olivenolje eller rapsolje
1 ss sitronsaft
0,25 ts salt
0,25 ts pepper
Fremgangsmåte:
- Rens og skyll grønnkålen godt. Fjern de harde delene av stilken og riv bladene i mindre biter.
- Ha grønnkålen i en bolle og tøm over kokende vann. Hell av vannet og la grønnkålen tørke litt.
- Tørrist pinjekjerner på høy varme i ei panne til de får litt farge.
- Miks grønnkål, pinjekjerner, hvitløk, parmesan og sitronsaft i en kjøkkenmaskin eller med stavmikser. Ha i olje og smak til med salt og pepper.
Legg igjen en kommentar