Når alle høstens epler blir klare omtrent på én og samme gang er det greit å ha noen andre oppskrifter enn eplekake på lager. Ellers blir det fort hakket for mye eplekake! Jeg bruker gjerne epler i middagsretter, salater og som snacks. Jeg har samlet sammen mine beste oppskrifter med epler i dette innlegget.
Oppskrifter på eplechips med kanel
Ovnsbakte eplechips med kanel er lette å lage og søte og deilige på smak. De passer som snacks eller til pynt av en matrett eller drink.
Antall porsjoner: Gir ca. ett stekebrett med epleskiver
Tilberedelsestid: 30 minutter – 3 timer
Ingredienser:
1 eple
1 ts kanel
Fremgangsmåle:
- Fjern eplekjernen.
- Del eplet i skiver. Skivene skal være 2-3 millimeter tykke.
- Legg epleskivene på bakepapirkledd stekebrett. Eplebitene skal ligge adskilt. Dryss over kanel.
- Stek eplene på varmluft, 100 °C, til epleskivene er tørre. Du kan steke flere brett på én gang. Steketiden varierer med tykkelsen på epleskivene og antall brett i ovnen og det kan ta alt fra 30 minutter til noen timer.
Legg igjen en kommentar