, -gir 800 g marsipan
500 g mandler
300 g melis
2 eggehviter
3 ts ekte vaniljesukker
1 ts sitronsaft
Kok opp mandlene i rikelig med vann og la det hele småkoke til skallet begynner å løsne fra mandlene (dette tar 5-10 minutter). Legg en sleiv av gangen av mandlene i et kjøkkenhåndkle og gni skallet av. Legg mandlene utover et stekebrett og la dem tørke på svak varme i stekeovnen (75 °C i omtrent 30 minutter). Avkjøl mandlene, mal dem godt og rør inn melis og vaniljesukker. Bland eggehviter og sitronsaft sammen og kna det godt inn i mandelblandinga. La gjerne marsipanen hvile i en time eller to før du begynner å forme den.
TIPS! Tilsett litt farge eller likør om du ønsker marsipan med farge eller futt.
Marsipan er en gammel slager som i aller høyeste grad kan spises som den er. Den kan også brukes i alt fra muffins til boller. Nå som jula nærmer seg er marsipan for tradisjon å regne i mange hjem. Farge- og smakstilsetninger kan gi enkle, men store variasjoner i både utseende og smak. I år har jeg planer om å bruke min marsipan til å lage konfekt. Og blir det en suksess er det en viss fare for at oppskrifta finner veien hit til bloggen!
Legg igjen en kommentar